Hercules met hangen en wurgen langs OJC Rosmalen: 'Eerste keer dat we lelijk winnen'

© Geert Lommers
Utrecht - Hercules heeft in de derde divisie de tweede zege van het seizoen geboekt. In Utrecht werd OJC Rosmalen in een moeizaam duel met 2-1 aan de kant gezet.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Hercules
Hercules kwam als een speer uit de startblokken. In de zesde minuut kon Tim Waterink al afdrukken waardoor hij zijn ploeg al vroeg op voorsprong bracht. Het was daarmee de eerste keer dat de Utrechters dit seizoen als eerste scoorden. Waterink had het amper tien minuten later weer op zijn heupen toen een schot van de speler op de lat belandde.
René van der Kooij: 'Complimenten voor de tegenstander'
"Ik moet de complimenten aangeven aan OJC. Ze maakten het ons echt moeilijk", reageerde trainer René van der Kooij. Zijn ploeg kon de voorsprong niet vasthouden. Na een kwartier spelen werkte Dennis Knuiman de bal achter doelman Pepijn Vonk (1-1). Hercules koos al weer snel de aanval. In de 20e minuut keerde OJC-doelman Joris van Gerwen een schot van de Utrechters. In de rebound tikte Waterink zijn tweede doelpunt van de middag binnen.

Door het oog van de naald

© Arnold Schenk
In de tweede helft namen de bezoekers meer het initiatief. OJC rammelde aan de poort en een inzet uit een hoekschop belandde zelfs op het aluminium. Kevin Brands schoot vervolgens vanaf 30 meter op de goal. Vonk leek de bal achter de doellijn te keren, maar de grensrechter gaf aan dat de bal niet over de lijn was geweest.
Keeper Pepijn Vonk gaf na afloop toe dat de grensrechter het verkeerd gezien. had. "De bal was over lijn, ja. Daar kwamen we goed weg. Na de nederlaag van vorige week was dit een belangrijke overwinning. Als we de vierde wedstrijd nu ook winnen kunnen we terugkijken op een prima start van het seizoen."
Pepijn Vonk: 'De bal was over de lijn. We kwamen goed weg'
Willem Leushuis, de trainer van OJC was woedend. "Iedereen kon zien dat de bal minstens een halve meter over de lijn was. We zijn echt bestolen hier." Hercules was onherkenbaar in het tweede bedrijf. De Utrechters kwamen opnieuw goed weg toen Lex van Dijk van OJC een vrije trap van 25 meter vol op de lat schoot.
OJC-trainer Willem Leushuis: 'We zijn bestolen'
In een loeispannende slotfase wist Hercules de zege over streep te trekken en daarmee kregen de mannen in het marine-blauw met wit meer dan ze eigenlijk verdienden. "Dit is de eerste keer sinds ik trainer ben dat we lelijk winnen. Daar kunnen we ook weer van leren in de toekomst", besloot Van der Kooij.

Hercules - OJC Rosmalen 2-1

6' Tim Waterink (1-0)
15' Dennis Knuiman (1-1)
20' Tim Waterink (2-1)