LIVEBLOG: Utrechtse hooligans gooien vuurwerk naar eigen speler. Scheidsrechter Lindhout staakt Fortuna - FC Utrecht twee keer

Utrecht - FC Utrecht is in Sittard op bezoek bij Fortuna. Een echte degradatiekraker als je naar de stand kijkt in de eredivisie nog vroeg in het seizoen. Fortuna (18e) verloor tot nog toe al zijn ontmoetingen. FC Utrecht (15e) speelde in de eerste vier speelronden twee keer gelijk, maar de laatste twee wedstrijden werden verloren. Beide clubs snakken dus naar hun eerste zege. Fortuna Sittard - FC Utrecht is live te horen op Radio M Utrecht en te volgen via dit liveblog.

Liveblog

90'+6 En dan is het afgelopen. FC Utrecht boekt de eerste zege van het seizoen, maar het wangedrag van Utrecht-supporters overschaduwd de avond.
85' Douvikas is pas de tweede FC Utrecht-invaller met een hattrick. De eerste was Karel Bonsink in 1972.
Tasos Douvikas gaat op pad met Griekenland
Tasos Douvikas gaat op pad met Griekenland © Orange Pictures
84' GOAL!!! Douvikas maakt zijn derde! Toornstra geeft voor en de Griek scoort met een halve volley. Schitterende hattrick. Een lichtpuntje op een duistere avond.
82' GEEL voor Van der Maarel. Hij schoffelt Yilmaz neer.
Yilmaz brengt de spanning terug
78' Yilmaz scoort vanaf 11 meter!
77' Het is nog niet klaar. Toornstra kegelt een speler neer en krijgt na beraad van de VAR GEEL. PENALTY!
Douvikas maakt zijn tweede goal van de avond
75' GOAL!!! Douvikas over rechts weg. En hij maakt het heel knap zelf af. 1-3.
74' We gaan weer spelen en Fortuna mag beginnen met een hoekschop. Levert niets op.
72' Nu gooien Fortuna fans met bier. Lindhout is er klaar mee en staakt de wedstrijd.
Douvikas scoort. FC Utrecht leidt opnieuw
71' GOAL! Douvikas schiet beheerst rechts binnen.
69' Boussaid gaat over de knie van Tirpan en Lindhout legt de bal op de stip. PENALTY FC Utrecht. Makkelijk gegeven.
Weer gaat FC Utrecht de mist in bij een hoekschop: 1-1
67' GOAL! Het is weer gelijk! Guth kopt keihard binnen uit een hoekschop. FC Utrecht krijgt weer een goal tegen uit een corner.
Dost brengt FC Utrecht op 1-1
64' GOAL! Bas Dost kegelt hem hard binnen! Een echte spitsengoal. Toornstra geeft diep, Sylla legt breed en Dost rond af.
63' Eerste balcontact Klaiber gaat bijna in eigen goal. wat een terugkeer is dat?
62' Wissel: Douvikas en Klaiber gaan binnen de lijn verder warm lopen. Ze komen erin voor Redan en Ter Avest.
59' De wisselspelers van FC Utrecht lopen nog amper warm. Ze durven niet meer langs het vak met de eigen aanhang. Wat hier vanavond gebeurd is is verbijsterend.
57' Nu gaat Barkas gestrekt naar de hoek op een vrije trap. Fraaie redding!
55' We spelen weer. Meteen een kans voor Redan, maar die mist jammerlijk. Misschien maar beter ook, want anders denken de hooligans nog dat het hun verdienste is. Ook de Fortuna Sittard-supporters begrijpen niet wat ze zien.
FC Utrecht hooligans laten zich van hun slechtste kant zien. Een donkere bladzijde in de geschiedenis van FC Utrecht.
53' Hoe kan het dat deze mensen nog een stadion in kunnen komen?
51' Vuurwerk! FC Utrecht hooligans gaan weer los en gooien vuurwerk naar hun eigen spelers. Bozdogan die warm loopt wordt geraakt en grijpt naar zijn oren. Kansloos deze lui. Deze mensen helpen hun eigen club naar de knoppen. De wedstrijd ligt inmiddels al een paar minuten stil.
47' De bal overspelen is een vak. Dat bewijzen de spelers van FC Utrecht die de bal na drie keer passen weer kwijt zijn.
46' De tweede helft is begonnen.
45' Het is rust in Sittard met 0-0 in een matige eerste helft, waarbij Fortuna de meeste kansen kreeg.
45' Nu is Yilmaz weg voor Fortuna. Hij gaat twee verdedigers voorbij, maar Barkas redt weer.
41' Een hoekschop van Fortuna valt voor de voeten van Seuntjens. Barkas reageert met een hele knappe redding. Het blijft 0-0.
36' Grootste kans van de wedstrijd voor FC Utrecht, maar de inzet wordt door Fortuna van de lijn gekopt.
[kader:
Inmiddels is Jong FC Utrecht in Venlo op achterstand geraakt. Een goal in de 24e minuut van Braken.
">
29' Vrije trap FC Utrecht. Toornstra jaagt de bal naar de korte hoek. Doelman Pandur redt.
25' FC Utrecht heeft de eerste hoekschop van de wedstrijd gekregen. Het levert niets op.
Sylla verknalt de eerste kans van FC Utrecht
21' Dost zet een rush in vanaf het middenveld. De spits ziet Sylla vrijstaan. De Fransman schiet hard over.
17' Voorzet van rechts voor FC Utrecht dit keer. Redan wordt klem gelopen voor de goal.
16' Fortuna is inmiddels een paar keer gevaalrijk geweest.
15' "Het is pas speelronde 5 en het lijkt écht wel een degradatiekraker", merkt analist Gert Kruys op in Namen en Rugnummers. "Het lijkt wel de lamme tegen de blinden. Beide ploegen spelen onder hoogspanning"
11' Tien minuten gespeeld in Sittard. Er valt weinig te melden. Beide teams hebben nog geen kansen gehad in een tot nog toe matig duel.
1' De wedstrijd is in gang gezet!

Opstellingen:

Fortuna Sittard: Pandur, Tirpan, Guth, Siovas, Cox, Noslin, Duarte, Erdogan, Seuntjens, Gladon, B.Yilmaz.
FC Utrecht: Barkas, Ter Avest, v.d.Maarel, Viergever, v.d.Kust, Sylla, Brouwers, Toornstra, Boussaid, Dost, Redan.

Warmlopen:

- Fortuna en Utrecht namen het 21 keer eerder tegen elkaar op. De Limburgers pakten 8 keer de winst, FC Utrecht greep 6 keer de zege.
- Met 4 nederlagen in evenzoveel duels is Fortuna momenteel de hekkensluiter in de eredivisie.
- Het treffen tussen Fortuna en Utrecht betekent ook de wedstrijd tussen oud-internationals Burak Yilmaz (Fortuna) en Bas Dost (FC Utrecht).