Tegenvaller Hercules met verliespartij bij ADO'20: 'Zuur, maar niet geschrokken'

ADO'20 - Hercules
ADO'20 - Hercules © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft het uitduel tegen ADO'20 verloren. De Utrechters, die vorige week de derde divisie B nog begonnen met een zege, gingen in Heemskerk met 3-1 onderuit.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van Hercules
Binnen het kwartier kwam ADO'20 op voorsprong. Nadat er hands was gemaakt kon Jan Willem Tesselaar vanaf de strafschopstip de 1-0 op het scorebord zetten. In de 28e minuut werd ook 2-0 na geschutter in de verdediging van Hercules. Milan Klopper zorgde voor de tweede treffer van ADO'20.
Hercules kwam na rust goed uit de kleedkamer. Tim Waterink zorgde met een omhaal voor de 2-1. Maar de marge van één treffer stond slechts enkele minuten op het scorebord. Yaro Hirasingh schoot namens ADO'20 een vrije bal binnen waardoor het 3-1 werd.
Na twee duels heeft Hercules drie punten. Daarmee staan de Utrechters vierde.
Vervelend dat er afspraken niet na werden gekomen
Trainer René van der Kooij

Slecht begin

"Het eerste half uur werden we afgebluft", zei voetballer Marijn Ploem na afloop. "In de tweede helft ging het wel beter en daar kunnen we op voortborduren."
Hercules-speler Marijn Ploem in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Trainer René van der Kooij wist dat ADO'20 fel zou gaan beginnen en dat ze veel druk zouden geven. "Daar hadden we ons goed op voorbereid. Dan is het vervelend dat er een aantal afspraken niet na worden gekomen. Dan kom je niet onder druk uit. Dat is normaal iets waar onze kracht ligt."
Van der Kooij greep na een half uur spelen in. Hij voerde twee wissels door om de grip terug te krijgen. Mitchell Zwart was één van die invallers. "Ik viel oké in. Ik weet dat ik dit niveau aan kan. Ik heb een prima wedstrijd gespeeld, we hebben de wedstrijd in de eerste 30 minuten verloren", aldus Zwart.
Hercules-trainer René van der Kooij over de nederlaag
Na deze nederlaag is er volgens Ploem dan ook geen reden voor paniek. "Sowieso complimenten voor het team. We zijn blijven gaan. Het was doodzonde dat we zo snel de 3-1 weggaven na de aansluitingstreffer. We hebben genoeg goede dingen laten zien."
"Het is een zure nederlaag maar ik ben niet geschrokken", zegt Van der Kooij. "Het veldspel was na een half uur weer goed. Daar ben ik tevreden over maar daar heb je niks aan."
Invaller Mitchell Zwart in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

ADO'20 – Hercules: 3-1

13' Jan Willem Tesselaar (1-0, penalty)

28' Milan Klopper (2-0)

50' Tim Waterink (2-1)

53' Yaro Hirasingh (3-1)