ABN AMRO Cup: eindzege voor hockeysters SCHC, mannen Kampong verliezen finale

Jip Janssen was trefzeker voor Kampong in de finale tegen Rotterdam
Jip Janssen was trefzeker voor Kampong in de finale tegen Rotterdam © Orange Pictures
Utrecht - De hockeysters van SCHC hebben het voorbereidingstoernooi om de ABN AMRO Cup op hun naam geschreven. De Bilthovense dames waren in de finale met 0-2 te sterk voor het Utrechtse Kampong. De mannen van Kampong verloren de finale van de ABN AMRO Cup met 5-3 van Rotterdam.
De jarige Pien Dicke, terug van een lange periode blessureleed, maakte de openingstreffer. Trijntje Beljaars verdubbelde in de eerste helft de voorsprong. Kampong kreeg ook kansen op goals, maar bleef uiteindelijk droog staan. Volgende week zondag bij de start van de hoofdklasse staan SCHC en Kampong weer tegenover elkaar.

Mannen Kampong

De hockeyers van Kampong kwamen nog wel op voorsprong via Jip Janssen. Vervolgens kwam Rotterdam op 1-1 en dat was ook de ruststand. In de tweede helft liep Rotterdam uit naar 3-1. Janssen zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor 3-2. Aan het eind van de wedstrijd was het verschil weer twee goals in het voordeel van Rotterdam: 5-3.
Kampong begint komende zondag de hoofdklasse met een uitduel met HGC.