Vierde divisie: Eemdijk wint na late ommekeer, ook DHSC start met winst door treffers in extremis

Eemdijk-coach Willem Romp
Eemdijk-coach Willem Romp © Orange Pictures
Utrecht, Eemdijk - Eemdijk is de vierde divisie B zaterdag begonnen met een 2-1 zege op DETO. DHSC uit Utrecht begon dezelfde competitie met een 1-3 zege bij promovendus d'Olde Veste.

Eemdijk toont veerkracht

In de tweede helft kwamen de bezoekers van DETO op voorsprong bij Eemdijk. Een schot van Diego van der Weide werd door Eemdijker Jan Pieter Hartog van richting veranderd: 0-1.
Met nog vijf minuten op de klok kwam de gelijkmaker op het scorebord. Jesper van Dalen schoot een vrije trap op fraaie wijze in één keer binnen waardoor het 1-1 werd. Maar het werd nog mooier voor Eemdijk. Na opnieuw een vrije trap van Van Dalen kopte Justin Ruizendaal de winnende 2-1 binnen.

Eemdijk – DETO: 2-1

65' Jan Pieter Hartog (0-1, eigen doelpunt)

85' Jesper van Dalen (1-1)

89' Justin Ruizendaal (2-1)

DHSC wint na treffer in extremis

DHSC kwam al na drie minuten op voorsprong. Vanuit de rebound wist Lars Middelwijk de 0-1 op het scorebord te zetten. Op slag van rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een treffer van Davy Kuurman.
Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot Tommy de Klein namens DHSC in de 81e minuut wist toe te slaan. Hij werkte de 1-2 binnen. Dat was nog niet de eindstand. Christian Gandu maakte er in de 90e minuut nog 1-3 van.

d'Olde Veste - DHSC: 1-3

3' Lars Middelwijk (0-1)
41' Davy Kuurman (1-1)
81' Tommy de Klein (1-2)
90' Christian Gandu (1-3)