Live voetbal op Radio M Utrecht: Pikant potje voor Hercules in Heemskerk

Tim Pieters keert terug in de wedstrijdselectie bij Hercules
Tim Pieters keert terug in de wedstrijdselectie bij Hercules © Geert Lommers
Utrecht - Op 2e Pinksterdag 2022, het liep tegen vier uur. Hercules leidde met 3-2 tegen ADO'20, de blessuretijd liep al. Bij die stand was Hercules kampioen en ADO'20 geplaatst voor de play-offs om promotie. Maar toen kreeg ADO'20 een vrije trap en schoot Daan Boelage de 3-3 binnen. Titel weg voor Hercules, maar daardoor ook play-offs weg voor ADO'20. Het is één van de meest bizarre ontknopingen in de recente geschiedenis van het amateurvoetbal in Nederland.
Vanmiddag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Het is dus op voorhand een pikante ontmoeting, vanaf 14.00 uur op sportpark De Vlotter. Maar van revanchegevoelens is bij Hercules geen sprake, zegt trainer René van der Kooij. "Je mag scoren met voetbal", stelt Van der Kooij laconiek.
De oefenmeester kan in Heemskerk weer beschikken over Steff van Rooijen en Tim Pieters, die de bekerwedstrijd tegen Ter Leede (5-1 winst) en de eerste competitiewedstrijd tegen Dongen (4-1 winst) niet van de partij waren. Ook ADO'20 begon het seizoen met een zege. In Limburg werd Groene Ster met 2-0 verslagen.
Hercules en ADO'20 treffen elkaar voor de elfde keer in de derde divisie. Van de vorige tien ontmoetingen won Hercules er vijf, ADO'20 won vier keer. In Heemskerk won ADO'20 drie keer, en Hercules twee keer.

ADO'20 - Hercules begint vanmiddag om 14.00 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers live op Radio M Utrecht. Verslaggever in Heemskerk is Arnold Schenk.