Reijnders versterkt Jong FC Utrecht op huurbasis: 'Zo snel mogelijk naar het eerste en contract afdwingen'

© FCUtrecht.nl
Utrecht - Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic heeft voor komend seizoen de beschikking over middenvelder Eliano Reijnders. De Utrechtse club huurt hem, met een optie tot koop, van PEC Zwolle.
Reijnders speelde in de eredivisie al 52 duels in het shirt van PEC Zwolle. Afgelopen seizoen degradeerde PEC van de eredivisie naar de eerste divisie. Overigens speelt er nog steeds een Reijnders in de eredivisie. Zijn broer, Tijjani Reijnders, komt uit voor AZ.
Met de huurtransfer van Reijnders is de eerste zichtbare hand van de nieuwe technisch manager Tim Gilissen zichtbaar. Hij is sinds vorige week verantwoordelijk voor het technisch proces rondom Jong FC Utrecht en de Academie.

Ontwikkelen

Op de website van FC Utrecht reageert Gilissen op de komst van Reijnders. "Eliano is met zijn kwaliteiten en de ervaring die hij de voorbije jaren op het hoogste niveau heeft opgedaan een welkome versterking voor onze beloftenploeg".
"Dit seizoen krijgt hij bij ons de kans speelminuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie om zichzelf op die manier door te ontwikkelen. Wij verwachten dat zowel Jong FC Utrecht als Eliano hiervan de vruchten plukt en het feit dat we een optie tot koop hebben bedongen in de huurovereenkomst maakt het mogelijk om hem permanent over te nemen van PEC Zwolle."
Zelf kijkt Reijnders ook uit naar deze kans. "Ik kan niet wachten om te spelen voor deze club. Ik was gelijk overtuigd", zegt de 21-jarige middenvelder. "Ik kan iemand voor de goal zetten en ik kan zelf ook scoren. Ik wil zo snel mogelijk naar het eerste en hier een contract afdwingen."