Utrechters Ultee en Alflen per direct weg bij Fortuna Sittard

© Orange Pictures
Utrecht - Utrechter Sjors Ultee is niet langer hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De Limburgse club heeft hem na drie nederlagen op rij ontslagen. Ultees assistent en stadsgenoot Robbie Alflen vertrekt ook bij de club. Fortuna Sittard verloor zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur met 4-1. Eerder werd ook verloren van Ajax en FC Twente.
Technisch manager Sjoerd Ars zegt dat niet alleen de drie nederlagen de reden zijn voor het ontslag van de 35-jarige Ultee. "We zien onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken. Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht, waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club." Volgens Ars heeft de jonge Utrechter zich wel bewezen als "bekwame" hoofdtrainer.
Ultee was sinds november 2020 hoofdtrainer in Limburg, toen hij de eindverantwoordelijkheid kreeg na het ontslag van Kevin Hofland. Hij stelde Robbie Alflen aan als zijn assistent. eerder werkten de twee samen bij FC Utrecht, waar Alflen hoofdtrainer was en Ultee assistent.