Hercules begint seizoen met ruime thuisoverwinning: 'Gedomineerd'

© RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Hercules zijn het seizoen in de derde divisie B goed begonnen. De Utrechters waren op eigen veld met 4-1 te sterk voor Dongen.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Hercules
Het was Dongen dat in Utrecht op voorsprong kwam. Giovanni Bombarda wist na iets meer dan een half uur spelen de 1-0 op het scorebord te zetten.
Invaller Lars Vermeulen bracht Hercules naast Dongen. Via de paal werkte hij de 1-1 binnen. Acht minuten later kon er opnieuw gejuicht worden op Sportpark Voordorp. Tim Waterink kopte Hercules op 2-1 voorsprong.
Met nog een kwartier op de klok wist Vermeulen, die met een gebroken hand speelde, met zijn tweede van de middag Hercules op 3-1 te brengen. In de allerlaatste minuut was het invaller Luciandro Andeloe die de eindstand op 4-1 bepaalde.
Volgende week zondag speelt Hercules een uitduel tegen ADO'20.
We bleven gelukkig rustig
René van der Kooij, coach Hercules

Hercules dominant

"We hebben alleen maar gedomineerd. Hij viel vaak net niet goed. Het was fijn dat hij na rust snel viel", aldus Vermeulen die twee keer scoorde tegen Dongen. "Het was uit voorzorg. Maar als speler zelf wil je alles spelen. Ik snap de trainer wel want ik word de Arjen Robben van het team genoemd."
"Het kwam er soms niet helemaal lekker uit. Ik miste ook een 100 procent kans. Maar er was geen paniek of stress, ik wist wel dat het goed zou komen", sprak Tim Waterink na afloop.
Lars Vermeulen in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Coach René van der Kooij baalde dat de dominantie in de eerste helft niet werd uitgedrukt op het scorebord. "Ik vond dat we wel wat fouten maakten. Het was best gek dat we bij rust met 1-0 achter stonden. We bleven gelukkig rustig", zegt de oefenmeester.
Tim Waterink in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
"We hebben echt een topploeg. Onderling is het goed en het loopt ook goed. We gaan zien wat het seizoen ons gaat brengen", aldus Vermeulen. Waterink sluit zich daarbij aan. "We zijn een team met wilskracht. Dat zie je vandaag. Dat is heerlijk."
Ook Van der Kooij is zeer tevreden over zijn selectie. Tegen Dongen wisselde hij aardig door waardoor er veel spelers minuten maakten. "Ik heb vertrouwen in de groep. Ik heb ook een hele goede bank. Waarom zou je niet door wisselen als je zoveel goede spelers op de bank hebt. Als we wisselen worden we niet minder", aldus Van der Kooij.
Hercules-coach René van der Kooij blikt terug op het duel

Hercules – Dongen: 4-1

33' Giovanni Bombarda (1-0)

54' Lars Vermeulen (1-1)

62' Tim Waterink (2-1)

80' Lars Vermeulen (3-1)

90+2' Luciandro Andeloe (4-1)