Kluivert zelfkritisch na 'niet leuk' basisdebuut: 'Mijzelf niet goed verkocht'

Ruben Kluivert
Ruben Kluivert © Orange Pictures
Utrecht - Ruben Kluivert had zijn basisdebuut voor FC Utrecht heel anders voorgesteld. Van FC Emmen werd met 3-2 verloren maar de 21-jarige verdediger baalde niet alleen van de uitslag maar ook van zijn eigen optreden.
Als ik nog een keer de kans krijg moet ik mij voor 100 procent laten zien
Ruben Kluivert
"Ik vind dat ik niet mijn beste wedstrijd heb gespeeld. Ik was slordig en heb mijn team niet geholpen. Dit resultaat is niet leuk voor een basisdebuut", was de eerste reactie van Kluivert na de nederlaag bij FC Emmen.
Bij afwezigheid van Mark van der Maarel mocht de zoon van Patrick Kluivert voor het eerst in de basis beginnen.
De spelers van FC Utrecht hadden er tegen FC Emmen moeite mee om in de opbouw de bal kwijt te kunnen, zo ook Kluivert. "Ik zocht slechte oplossingen, ik deed dingen die ik niet moest doen. Stom balverlies", aldus de verdediger. "Als je verliest is het lastig. We hebben als team nog te weinig gepresteerd. Er moet wel wat gaan veranderen."

Verschil eredivisie en eerste divisie

"Ik hoop dat ik nog een kans krijg, dat denk ik wel. Maar ik heb mijzelf niet goed verkocht vandaag", aldus Kluivert die namens Jong FC Utrecht al 39 keer in actie kwam in de eerste divisie.
De verdediger maakte de hele voorbereiding mee met de hoofdmacht van FC Utrecht. Trainer Henk Fraser liet hem vorige week al invallen tegen SC Cambuur, maar nu tegen FC Emmen mocht hij dus starten in de eredivisie. "Het is een grote stap. Het temp is veel hoger dan in de eerste divisie."
"De jongens zijn sterker en kunnen langer mee. Als ik nog een keer de kans krijg moet ik mij voor 100 procent laten zien. Ik moet harder werken en een betere persoon worden, het was niet goed tegen FC Emmen. "
Ruben Kluivert in gesprek met verslaggever René van den Berg.