FC Utrecht geeft twee keer voorsprong weg en verliest pijnlijk van FC Emmen: 'Moeten beter en kunnen beter'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. De Utrechters gingen op bezoek bij promovendus FC Emmen met 3-2 onderuit.
FC Emmen - FC Utrecht in vogelvlucht

Goede start, slecht vervolg

FC Utrecht begon nog goed en kwam via Tasos Douvikas op 0-1 voorsprong. De Griek kopte vanuit een hoekschop in de tiende minuut de bal tegen de touwen.
In de 27e minuut werd het 1-1 doordat Ole Romeny namens FC Emmen scoorde. Die stand stond slecht zeven minuten op het scorebord. Vanuit een hoekschop was het Bas Dost die voor de 1-2 zorgde tegen zijn oude club.
In de tweede helft gaf FC Utrecht de wedstrijd vervolgens weg. Er werden amper kansen gecreëerd door de Utrechters. De thuisploeg was effectief en maakte er in de 59e minuut 2-2 van via Rui Mendes. Met nog 11 minuten te gaan werd het feest nog groter aan de zijde van de promovendus. Het schot van Jari Vlak verdween, weliswaar met een dosis geluk, in het Utrechtse doel: 3-2.
Emmen had het betere van het spel, terechte overwinning
Bas Dost
FC Utrecht-trainer Henk Fraser in gesprek met verslaggever René van den Berg

Ranglijst

FC Utrecht wacht na drie duels nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Henk Fraser staat op twee punten en is daarmee de nummer twaalf van de eredivisie. Daarmee mag er gesproken worden van een slechte seizoenstart. Met tegenstanders als respectievelijk RKC Waalwijk, SC Cambuur en FC Emmen was er na drie wedstrijden duidelijk meer verwacht.
Volgende week zondag neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen Ajax.
FC Utrecht-spits Bas Dost in gesprek met verslaggever René van den Berg