Cor Jansen na Giro, Tour en Vuelta: 'Nu tijd voor de vrouwen'

© RTV Utrecht
Utrecht - De volgende grote wielerronde die Utrecht gaat aandoen, moet een vrouwenwedstrijd zijn. Dat zegt Cor Jansen vrijdag in Een Berg Vuelta, het tv sportprogramma van RTV Utrecht.
Jansen is één van de inititiatiefnemers die ervoor gezorgd heeft dat Utrecht de eerste stad ter wereld is die gastheer is geweest van zowel de Giro d'Italia (2010), de Tour de France (2015) als de Vuelta à Espana (2022). "Het niveau van het vrouwenwielrennen is zo ontzettend hoog", zegt Jansen. "En in Utrecht fietsen steeds meer vrouwen. Bij wielerclub CS030 is meer dan de helft van de leden vrouw."
Kijk hier de hele aflevering van Een Berg Sport van 19 augustus
De Vuelta beleeft dit weekend de start in Utrecht. Na de ploegenpresentatie van donderdag volgen vrijdag een ploegentijdrit in de stad en zaterdag de eerste etappe, met de start in Den Bosch en de finish in de Domstad. Het peloton komt zaterdag bij Rhenen de provincie Utrecht binnen en slingert vervolgens door de provincie richting de hoofdstad, waar rond 16.30 de finish verwacht wordt.
De prijs voor de winnaar van de ploegentijdrit
De prijs voor de winnaar van de ploegentijdrit © RTV Utrecht
De renners die van de winnende ploeg als eerste over de streep in de ploegentijdrit start zaterdag in de rode leiderstrui. Voor de klassementsleider ligt er bovendien nog een speciale prijs klaar. Bij de verbouwing van de Domtoren zijn een aantal ornamenten vervangen. Eén van de originele ornamenten is verwerkt in een prijs die is gebaseerd op de kassei die de winnaar van Parijs-Roubaix verdient.
In Een Berg Vuelta waren ook de fietsende broers Lars en Marijn van den Berg uit De Meern te gast. Lars hoorde pas afgelopen zaterdag dat hij door zijn ploeg Groupama FDJ niet geselecteerd was voor de Vuelta. "Dat is enorm balen."