Hercules simpel door in beker, ook Sportlust'46 wint

© Geert Lommers
Utrecht, Woerden - Hercules heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede voorronde van de KNVB beker. De zondag derde divisionist uit Utrecht won op eigen veld met 5-1 van Ter Leede, dat in de zaterdag derde divisie speelt.
Hercules was van meet af aan de betere ploeg en kreeg in het eerste kwartier de nodige kansen, maar kwam pas na 17 minuten op 1-0 toen Oussama Lahri een voorzet van Dirk Homoet binnen werkte. Nadat Tim Waterink een grote kans op 2-0 had gemist, kwam Ter Leede na een half uur uit het niets op 1-1. Op een fraaie uithaal van Bart van der Weijden was doelman Pepijn Vonk kansloos.
Hercules kreeg vijf minuten voor rust dé kans om op 2-1 te komen, toen de uitermate zwak leidende scheidsrechter De Bruijn een overtreding van Minnaard op Homoet bestrafte met een strafschop. De inzet van Tim Waterink werd echter gekeerd door Ter Leede-doelman De Vries.
Vlak voor rust kwam Ter Leede met tien man te staan, toen aanvoerder Arroyo met rood moest vertrekken wegens het ontnemen van een scoringskans. De vrije trap, randje zestien, werd perfect in de kruising getrapt door Oussama Lahri. "Ik train er regelmatig op, maar meestal gaan ze er niet in", was de doelpuntenmaker na afloop eerder. "Maar deze paste precies, er kon boven en rechts geen veertje tussen."
De tweede helft, met elf tegen tien, was het overwicht van Hercules nog groter. Nadat er weer de nodige kansen waren verprutst bracht Rogier Benschop de Utrechters op 3-1. Via uitblinker Dirk Homoet en een mooie pegel van afstand van Rogier Benschop werd het uiteindelijk 5-1.

Twisker verslaat Leushuis opnieuw

Ook Sportlust'46 is door naar de volgende ronde. De Woerdenaren waren in Brabant met 2-1 te sterk voor OJC Rosmalen, dat vorig seizoen ten koste van Hoogland naar de derde divisie promoveerde.
Sportlust kwam al na acht minuten op 0-1 door Marley Berkvens. Sportlust miste vervolgens een karrenvracht aan kansen, maar vlak na rust was Martijn Jansen wel trefzeker. OJC-topschutter Dennis Knuiman bracht de spanning halverwege de tweede helft nog even terug, maar Sportlust bleef overeind.
Het duel was ook de strijd tussen de trainer Willem Leushuis en Jochem Twisker, die elkaar als trainers van AFC en Spakenburg in 2014 troffen in de finale om het amateurkampioenschap van Nederland. Ook toen won Twisker.