Liveblog: Het lukt FC Utrecht en Cambuur maar niet om te scoren

Bas Dost scoorde vorige week twee keer als invaller
Bas Dost scoorde vorige week twee keer als invaller © Orange Pictures
Utrecht - In speelronde 2 van de eredivisie treft FC Utrecht het Friese Cambuur Leeuwarden. Het is de eerste wedstrijd voor eigen publiek en dat moet tevens de eerste overwinning van het seizoen opleveren. Vorige week knokte FC Utrecht zich tegen RKC terug tot een 2-2 gelijkspel. Cambuur begon met een 0-2 nederlaag tegen Excelsior. De wedstrijd is zoals altijd live te volgen op Radio M Utrecht 93.1 FM en via dit liveblog.

Stand: 0-0

(Scheidsrechter: Blank)

Liveblog

90'+6 Afgelopen. FC Utrecht speelt opnieuw gelijk en daarmee mag het eigenlijk niet klagen.
90'+5 Het zit er bijna op. Nog steeds 0-0.
90'+1 We krijgen zes minuten extra speeltijd.
90' Brouwers gaat neer in de zestien. Hij wil een penalty en haalt zich de woede van Cambuur op de hals. Opstootje op het veld. Het was inderdaad een schwalbe.
88' Sylla geeft voor van rechts. Douvikas raakt de bal compleet verkeerd.
87' De vrije trap vanaf de zijkant wordt weggebokst door Barkas.
87' Cambuur krijgt een vrije trap.
80' Nog altijd geen doelpunten. Het lijkt alsof beide ploegen niet bij machten zijn om te scoren. Cambuur heeft wel de beste kansen in de tweede helft.
73' Bij Boussaid schiet na al het gesleur de kramp erin. Lottin is zijn vervanger.
71' We spelen weer. Sylla is meteen gevaarlijk en haalt er een hoekschop uit.
69' Drinkpauze! Sylla komt er meteen in voor Ter Avest aan de kant van FC Utrecht.
66' Dost vindt Van der Maarel in de doelmond, maar die raakt de bal kwijt onder druk van drie Cambuur-verdedigers.
64' Wissel FC Utrecht: Douvikas komt erin voor Redan. FC Utrecht is ook 4-4-2 gaan spelen met Ter Avest als buitenste middenvelder.
59' Vrije trap Cambuur. Barkas laat de bal los, maar redt in tweede instantie.
57' FC Utrecht laat zich wat meer zien.
52' FC Utrecht heeft nog niks laten zien. RKC deelt de lakens uit. Henk de Jong, trainer van Cambuur is boos, nadat een overtreding van Kluivert op Balk onbestraft blijft.
50' Weer Jacobs. Nu geeft hij voor op Smit. Die schiet over.
48' Barkas redt na een goede combinatie van Cambuur! Daardoor blijft het 0-0.
47' Geel voor Brouwers. Hij kan zich ook niks meer permitteren.
46' De tweede helft is begonnen!
46' Bosdogan en Kluivert komen in de ploeg bij FC Utrecht. Booth en Sagnan zijn binnengebleven.
45'+6 En dan is het rust. Tot straks!
45'+5 Booth maakt een overtreding. Blank wilde al een kaart trekken, maar bedenkt zich ogenschijnlijk dat Booth al geel heeft. Hij wordt gespaard. Grote kans dat hij in de rust gewisseld gaat worden, uit voorzorg.
45'+2 Vrije trap Cambuur met Hoedemakers in de korte hoek. Barkas duikt hem eruit!
40' Balk gaat diagonaal op Barkas af. De FC Utrecht-doelman komt als winnaar uit de strijd tegen de door Cambuur van FC Utrecht gehuurde speler.
33' Wat een kans weer! Boussaid geeft voor vanaf rechts. De bal gaat aan iedereen voorbij. Van der Kust kan zo intikken bij de tweede paal, maar schiet naast.
31' Slechte vrije trap van FC Utrecht. Recht in de handen van Virgínia.
30' Lang balbezit voor Cambuur nu als Ulrikis geel krijgt voor het neerleggen van Viergever.
18' Redan geeft voor aan Dost. Die gaat tegen de grond.
Redan met een mega kans voor FC Utrecht
14' De bal valt achter de Cambuur verdediging. Redan alleen richting de keeper. Redan faalt! Dit was de grootste kans van de wedstrijd.
10' Opnieuw is FC Utrecht gevaarlijk met Redan. Het schot is beter, maar de redding ook.
9' Redan nu met een slalom. Hij besluit met een rollertje.
8' De storm is alweer gaan liggen. Cambuur bouwt op.
3' Van der Kust brengt de bal met een omhaal de zestien in. Dost met het puntje van de schoen in de handen van de doelman.
1' FC Utrecht gaat net als vorige week furieus van start. De eerste kans van de wedstijd is voor Ter Avest, maar doelman Virgínia is bij de les.

Opstellingen:

FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, v.d. Maarel, Viergever, Sagnan, v.d.Kust; Brouwers, Boussaid, Booth; Dost, Redan.
Cambuur Leeuwarden: Virgínia; Schmidt, Bergsma, Tol, Bangura; Maulun, Hoedemakers, Jacobs, Smit, Uldrikis, Balk.

Warmlopen

- Afgelopen seizoen won de Utrechtse FC op eigen veld met 3-2 van de geel-blauwen. Na een 0-2 achterstand scoorden Douvikas (2x) en Henk Veerman.
- Van de 8 thuispartijen die FC Utrecht in de Eredivisie tegen Cambuur speelde, wonnen de Utrechters er 4. Het werd 2 keer gelijk en 2 maal wonnen de Friezen.
- Als trainer in het betaalde voetbal stond SC Cambuur-oefenmeester Henk de Jong het vaakst tegenover Henk Fraser: 9 maal. Er is sprake van een perfecte balans: 3 keer won Fraser, 3 maal eindigde het onbeslist, 3 partijen werden door De Jong winnend afgesloten.
- De afgelopen 5 seizoenen won FC Utrecht telkens zijn eerste Eredivisieduel in Stadion Galgenwaard, met een opgeteld doelsaldo van 14-2.
- Bas Dost debuteerde afgelopen week voor FC Utrecht, en hoe: de spits scoorde 2 maal. Dost is de tweede speler die als invaller bij zijn debuut voor FC Utrecht 2 goals maakte in een Eredivisiepot. Mark Verroen ging hem voor op 16 augustus 1987.