Ihattaren traint voorlopig individueel bij Ajax

© KNVB (Bewerking door RTV Utrecht)
Utrecht - Mohamed Ihattaren traint voorlopig individueel bij Ajax. De 20-jarige Utrechter ontbrak de afgelopen weken bij zijn club vanwege privéredenen. Ihattaren plaatste dinsdag op Instagram een foto van zichzelf met op de achtergrond het trainingsveld van Ajax, met daarbij de tekst 'Back in business.
Ajax laat weten dat Ihattaren deze week is gestart met een individueel trainingsprogramma om fysiek fit te blijven. "Komende week voeren de club en de speler gesprekken om te kijken hoe het vervolgtraject zal verlopen", aldus de landskampioen.
De Utrechtse voetballer wordt door Ajax sinds afgelopen winter gehuurd van Juventus. Vanwege een flinke trainingsachterstand duurde het lang tot Ihattaren kon debuteren voor de Amsterdammers. De aanvallende middenvelder maakte in de voorbereiding op dit seizoen een fitte en scherpe indruk.

Afwezigheid

Ihattaren ging enkele weken geleden echter niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk, volgens Ajax omdat hij niet fit was. De Telegraaf meldde zondagavond dat de Marokkaan afwezig was vanwege bedreigingen uit het criminele milieu als gevolg van zijn relatie met een jonge vrouw.
Veiligheidsexperts zouden het daarom niet verantwoord hebben gevonden om hem op de club te laten komen. Ajax, de politie en de zaakwaarnemer van Ihattaren wilden niet reageren op dat bericht.