Schippers doet wel mee aan EK atletiek, ook Bol van de partij

Dafne Schippers
Dafne Schippers © Orange Pictures
Utrecht/Amersfoort - Dafne Schippers doet mee aan de EK atletiek in München. De tweevoudig wereldkampioene uit Utrecht op de 200 meter ontbrak vorige maand op de WK in Eugene. Bol greep daar het zilver op de 400 meter horden, de Amersfoortse gaat op het EK opnieuw op medaillejacht.
Schippers beschouwt dit als een 'tussenjaar' waarin ze zich focust op de 100 meter en de 200 meter laat zitten.bHaar beste seizoenstijd is 11,13 seconden, ruim drie tienden boven haar Nederlands record (10,81).
Bol op jacht naar Europees goud
Bol werd bij het afgelopen WK tweede achter de Amerikaanse thuisfavoriet Sydney McLaughlin. Ze deed dat met een tijd van 52,27 seconden. De Amfersfoortse is Europees recordhoudster op de 400 meter horden. Ze liep bij de Olympische Spelen in Tokio van vorig jaar in 52.03 naar het brons.
München organiseert van 11 tot en met 21 augustus een multi-EK. Behalve atletiek staan ook wielrennen (weg, baan, mountainbike en BMX), beachvolleybal, turnen, roeien, tafeltennis, triatlon, kanosprint en sportklimmen op het programma. De atletiekwedstrijden vinden plaats in het Olympiastadion.
Femke Bol
Femke Bol © Fotostudio RedGreenBlue