FC Utrecht en Shakhtar Donetsk houden elkaar in evenwicht in benefietwedstrijd

© FC Utrecht
Utrecht - De benefietwedstrijd tussen FC Utrecht en het Oekraïense Shakhtar Donetsk is vandaag in een gelijkspel geëindigd. In Stadion Galgenwaard kwamen beide ploegen vandaag twee keer tot scoren: 2-2. Het was de laatste oefenwedstrijd van de Domstedelingen voor de start van de competitie volgende week.
De wedstrijd van vandaag stond in het teken van de oorlog in Oekraïne. Daarom zaten er ruim 2000 vluchtelingen uit dat land op de tribune. Ook werd voorafgaand aan de wedstrijd het Oekraïense volkslied gezongen en een minuut stilte om alle oorlogsslachtoffers uit Oekraïne te herdenken.
Eenmaal begonnen duurde het niet lang voordat de 1-0 op het scorebord verscheen. De deze zomer aangetrokken aanvaller Daishawn Redan kreeg de bal al in de zevende minuut voor zijn voeten en werkte het openingsdoelpunt tegen de touwen. Na deze goede start waren er wat kansen over en weer en leek het erop dat de thuisploeg met een voorsprong kon gaan rusten. In minuut 41 kwam daar echter toch de gelijkmaker. Artem Bondarenko schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter keeper Vasilis Barkas.

Eigen doelpunt

Shakhtar Donetsk vloog in de tweede helft uit de startblokken en kwam al snel op een 2-1 voorsprong. Dmytro Kryskiv nam een voorzet binnen de zestien aan op zijn borst en schoot knap raak. Utrecht ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en vond die halverwege de tweede helft, al was daar wel een eigen doelpunt van de Oekraïners voor nodig. Sergiy Kryvtsov kopte een voorzet van Hidde ter Avest ongelukkig in de verkeerde goal. In het laatste deel van de wedstrijd waren er nog wat kansen, maar een overwinning wist geen van beide ploegen uit het vuur te slepen.
FC Utrecht begint het eredivisieseizoen volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Een week later speelt de ploeg voor het eerst in eigen stadion. SC Cambuur uit Leeuwarden is dan de tegenstander.