Quinten Timber maakt overstap naar Feyenoord: 'Bod konden we niet weigeren'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht bevestigt vandaag dat Quinten Timber naar Feyenoord gaat. De Rotterdamse club bereikte dinsdagavond een akkoord met FC Utrecht over de transfersom. Dat nieuws lekte woensdag al uit.
De 21-jarige middenvelder zal een meerjarig contract krijgen bij de Rotterdammers, mits de medische keuring goed verloopt.
In Utrecht werd al enige tijd rekening gehouden met het vertrek van de jeugdinternational. Europese clubs toonden interesse voor hem, maar Timber zou een sterke voorkeur hebben om in Nederland te blijven. Hoewel ook PSV meerdere keren voor hem op de tribune zat en ook zijn oude club Ajax met interesse zijn ontwikkelingen volgde, valt de keuze op Feyenoord.

'Bod konden we niet weigeren'

Technisch directeur Jordy Zuidam neemt met pijn in het hart afscheid van de middenvelder. "Quinten heeft zich in zijn eerste seizoen voor FC Utrecht én in zijn eerste seizoen in de Eredivisie vele malen kunnen onderscheiden", zegt Zuidam.
"Hoewel we Quinten heel graag nog een jaar bij FC Utrecht hadden willen zien spelen, is Feyenoord met een bod gekomen dat we niet konden weigeren", vervolgt Zuidam. "Het realiseren van deze transfer is óók belangrijk voor de groeistrategie van FC Utrecht. We zijn er trots op dat de transfer van Quinten historisch gezien het hoogste vaste bedrag ooit heeft opgeleverd."
Naar verluidt is met de transfer 8,5 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot maximaal 9,5 miljoen euro.

Timber blij om terug te zijn

"Het voelt zeker vertrouwd om hier terug te zijn", vertelt Timber op de website van Feyenoord. De middenvelder speelde tussen 2008 en 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij naar Ajax overstapte.
"Toen ik naar De Kuip reed, voelde het als thuiskomen. Feyenoord heeft z’n best gedaan om me terug te halen en daar ben ik blij mee. Om acht jaar na mijn vertrek hier weer te mogen staan, in dit stadion waarin de supporters hun energie overbrengen op de ploeg, is fantastisch. Ik ben fit en heb er zin in om vrijdag meteen mee te trainen."