Topwielrenner Pogacar laat Vuelta aan zich voorbij gaan

© ANP Foto
Utrecht - Slecht nieuws voor Utrechtse wielerliefhebbers: Tadej Pogacar laat de Vuelta a España schieten. De Sloveen had de derde grote wielerronde van het jaar wel op zijn lijstje staan, maar heeft besloten tot eind augustus een pauze in te lassen. Hij is er daarom niet bij als de ronde start in Utrecht.
De 23-jarige Pogacar start zaterdag nog wel in de Clàsica San Sebastián. Daarna rijdt hij even geen wedstrijden, zodat hij zich optimaal kan voorbereiden op onder meer het WK in Australië en de Ronde van Lombardije. Die laatste ronde schreef hij vorig jaar op zijn naam.
Afgelopen zondag eindigde de renner van UAE Team Emirates nog als tweede in de Tour de France, achter de Deen Jonas Vingegaard. De twee edities daarvoor wist de Sloveen wel te winnen. Pogacar deed tot nu toe één keer eerder mee aan de Vuelta. In 2019 eindigde hij daar derde.
De Vuelta begint dit jaar in Utrecht. Op vrijdag 19 augustus start de wielerronde met een ploegentijdrit met start en finish bij de jaarbeurs. Ook de tweede etappe eindigt in de hoofdstad van de provincie, namelijk bij het Utrecht Science Park.