FC Utrecht huurt middenvelder Bozdogan van Schalke 04

Can Bozdogan werd dinsdag met het nieuwe thuisshirt gepresenteerd
Can Bozdogan werd dinsdag met het nieuwe thuisshirt gepresenteerd © FCUtrecht.nl
Utrecht - FC Utrecht heeft het middenveld voor komend seizoen versterkt met Can Bozdogan. De 21-jarige Duitser wordt voor één jaar gehuurd van het Duitse FC Schalke 04.
In het huurcontract heeft FC Utrecht een optie tot koop bedongen. Met de komst van Bozdogan sorteert FC Utrecht mogelijk voor op een vertrek van middenvelder Quinten Timber. Hij staat in de belangstelling van verschillende clubs uit binnen- en buitenland.

Jong met ervaring

Technisch directeur Jordy Zuidam zegt erg in zijn nopjes te zijn met de versterking. "Can is een talentvolle linksbenige centrale middenvelder met een goede trap. Hij is een dynamische speler, die erg technisch is en daarnaast veel energie in zijn spel legt."
Tot op heden speelde Bozdogan 18 keer in de hoofdmacht van Schalke 04, waarvan vier duels in de Champions League. Vorig seizoen verhuurde Schalke de middenvelder aan Besiktas, voor die club kwam hij 18 keer in actie. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ervaring heeft opgedaan in buitenlandse topcompetities en is hij al actief is geweest in de Champions League. We zijn content dat we Can welkom mogen heten bij de club, mede door zijn geloof in onze ambities", aldus Zuidam.