Groenewegen tweede in slotetappe, Tusveld sluit Tour de France af als 65e

© Orange Pictures
Utrecht/Vinkeveen - Martijn Tusveld is na drie weken fietsen in de Tour de France als 65e geëindigd in het algemeen klassement. De Utrechter, rijdend voor Team DSM, moest bijna 3,5 uur toegeven op de Deense gele trui winnaar Jonas Vingegaard van de Nederlandse ploeg Team Jumbo-Visma. Vinkevener Dylan Groenewegen werd in de massasprint van de slotetappe tweede, in het algemeen klassement is hij 117e geworden.
Groenewegen had een achterstand van ruim 4,5 uur op Vingegaard. In het sprintklassement werd hij twaalfde. De groene trui ging naar de Belg Wout van Aert.

Groenewegen pakte etappezege

Groenewegen reist terug naar Nederland met een etappezege op zak. Hij wist de sprint van de tweede etappe op zijn naam te schrijven. De Vinkevener, afgelopen winter overgestapt van Jumbo-Visma naar de ploeg BikeExchange - Jayco, hield op 3 julie de Belgen Wout van Aert en Jasper Philipsen achter zich.

Tusveld na val Tour toch uitgereden

Aan het einde van de tweede week kwam Tusveld nog hard ten val. Maar het lukte de Utrechter toch om de Franse ronde uit te fietsen.
Eerder dit jaar reed Tusveld ook al de Ronde van Italië. Daarin eindigde hij als 43e. De Utrechter sprak eerder zijn hoop uit om ook de Ronde van Spanje, die dit jaar in zijn geboortestad Utrecht start, te gaan rijden.