Twee goals Redan leiden Utrecht langs De Graafschap

© FCUtrecht.nl
Utrecht - FC Utrecht heeft zaterdagmiddag het oefenduel met De Graafschap winnend afgesloten. Mede dankzij twee doelpunten van Daishawn Redan won de ploeg van Henk Fräser met 2-1.
De jonge aanvaller, die vorig jaar nog in Zwolle speelde, begon aanvankelijk op de bank. Het was Bas Dost die in de punt van de aanval begon - zijn eerste basisplaats, geflankeerd door Henk Veerman. Toch was het De Graafschap dat brutaal op voorsprong kwam. Al in de achtste minuut tikte Danzell Gravenberch in de rebound binnen. De eerste helft leverde verder geen noemswaardige momenten op.

Succesvolle oefenweek

Na de thee was het de beurt aan de eerdergenoemde hoofdpersoon: Daishwan Redan. In de 65ste minuut reageerde hij attent op een voorzet van Othmane Boussaid: 1-1. Ruim tien minuten later sloeg hij weer toe door een bal van Quinten Timber goed aan te nemen, de keeper om te spelen en af te ronden. Zijn tweede treffer betekende ook meteen de uiteindelijke eindstand: 2-1.
Het is een succesvolle oefenweek voor FC Utrecht. Eerder deze week won het ook al met 4-0 van het Griekse OFI Kreta. De volgende opponent? Weer Grieks: AEK Athene, woensdagmiddag om 16.00 uur.