FC Utrecht huurt Franse verdediger Modibo Sagnan

© FC Utrecht
Utrecht - FC Utrecht huurt dit seizoen de Franse voetballer Modibo Sagnan. De 23-jarige verdediger komt over van Real Sociedad. FC Utrecht heeft een optie tot koop bedongen op de ex-jeugdinternational. Wordt die gelicht, dan ligt Sagnan tot medio 2026 vast in Utrecht.
Sagnan komt uit de jeugdopleiding van RC Lens, waar hij ook debuteert in het seniorenvoetbal. De verdediger wordt in 2019 door Real Sociedad aangekocht en komt sindsdien niet alleen in actie voor de Basken zelf, maar maakt ook speelminuten op huurbasis bij zijn oude club RC Lens, het Spaanse CD Mirandés en het Portugese CD Tondela. In het shirt van CD Tondela speelde Sagnan afgelopen seizoen 27 partijen in de hoogste divisie.
"Modibo is een linksvoetige centrale verdediger, die over een goede snelheid beschikt", zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht over de Franse aanwinst. "Hij heeft power en duelkracht en kan meedogenloos zijn in persoonlijke duels. Modibo heeft een goede pass en zoekt in de opbouw graag de voetballende oplossing. Hoewel hij nog relatief jong is, heeft hij al behoorlijk ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Spanje en Portugal. Modibo is een op en top professional."
Sagnan sluit later vandaag aan bij het trainingskamp in Zeeland. Het eerste elftal van FC Utrecht is daar deze week zonder Adam Maher, die Utrecht verlaat voor Damac FC uit Saoedi-Arabië.