Maher verlaat FC Utrecht voor avontuur in Saoedi-Arabië

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft Adam Maher verkocht aan Damac FC. De 28-jarige middenvelder maakt per direct de overstap naar de club die uitkomt in de hoogste divisie van Saoedi-Arabië.
Maher speelde op 25 juli 2019 zijn eerste officiële wedstrijd voor FC Utrecht, dat hem in de zomer van dat jaar transfervrij overnam van AZ. In totaal kwam de vijfvoudig Nederlands international tot 91 officiële duels voor FC Utrecht. Hij scoorde daarin negen keer en bereidde veertien doelpunten voor.
Maher had behoefte aan een buitenlands avontuur, schetst technisch directeur Jordy Zuidam. “Wij hebben Adam te kennen gegeven dat we hem vanwege zijn voetballende kwaliteiten graag bij onze selectie wilden houden, maar ook aangegeven dat we bereid waren mee te werken aan een vertrek in het geval er een passend bod op hem zou worden uitgebracht. Dat laatste gebeurde en Adam bereikte met Damac FC ook persoonlijk een akkoord. We wensen Adam veel succes in Saoedi-Arabië en bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht.”
Het eerste elftal van FC Utrecht is deze week zonder Maher op trainingskamp in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Dik twee trainingsweken heeft het team van Henk Fraser er inmiddels op zitten in de voorbereiding op komend seizoen. De Utrechters verloren van Queen’s Park FC (2-4) en KRC Genk (1-2), maar wisten wel sc Heerenveen te verslaan (1-0). Woensdag gaat FC Utrecht in Knokke-Heist achter gesloten deuren aan de bak tegen Club Brugge en zaterdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk.
Fraser heeft 26 spelers opgenomen in zijn selectie. Vasilis Barkas, Calvin Raatsie en Thijmen Nijhuis zijn de keepers die meegaan naar Zeeland. De verdedigers zijn Mark van der Maarel, Hidde ter Avest, Nick Viergever, Mike van der Hoorn, Joshua Rawlins, Djevencio van der Kust en Django Warmerdam.
Albert Lottin, Taylor Booth, Luuk Brouwers, Sander van de Streek, Quinten Timber en Rocco Robert Shein zijn de geselecteerde middenvelders. De aanvallers die meegaan naar Zeeland zijn Tasos Douvikas, Mimoun Mahi, Henk Veerman, Moussa Sylla, Othmane Boussaid, Daishawn Redan en Bas Dost. Ook krijgen drie Jong FC Utrecht-spelers de kans zich te bewijzen bij de hoofdmacht: Davy van den Berg, Ruben Kluivert en Rayan El Azrak.