Utrecht Dominators verliest kampioenswedstrijd eerste divisie

© Utrecht Dominators
Utrecht - De Utrecht Dominators zijn er niet in geslaagd om het kampioenschap in de eerste divisie te behalen. De American Footballclub uit Utrecht verloor in de finale met 24-18 van Lightning Leiden. Daardoor lopen de Dominators ook promotie naar de eredivisie mis.
Op het veld van de Amsterdam Crusaders ving Utrecht de strijd aan met Lightning Leiden. Beide ploegen wisten zich te plaatsen na bloedstollende halve finales, en waren elkaar in het reguliere seizoen pas een keer tegengekomen. Die wedstrijd hadden de Dominators niets in te brengen gehad. Beide ploegen warenechter behoorlijk gegroeid in het reguliere seizoen. De eerste helft was het voor beide teams aftasten, maar Leiden wist uiteindelijk toch een touchdown te scoren met het extra punt, waardoor de Domstedelingen tegen een 7-0 achterstand aankeken.
Net voor rust kwam Utrecht terug. Op een lange bal van de quarterback van Utrecht werd eveneens een touchdown gescoord, maar de keuze om voor een 2-puntsconversie te gaan pakte verkeerd uit. Daardoor was het bij rust 7-6 voor Leiden.

Spannende slotfase

De Dominators mochten de tweede helft beginnen met de aanval maar werden vrij vroeg gestopt waardoor Leiden de bal kreeg en een fieldgoal scoorde. Dat bracht de stand op 10-6. Utrecht wist het wedstrijdritme terug te vinden en de meegereisde aanhang van beide clubs kreeg waar voor hun geld. Beide clubs bleven scoren op balbezit waardoor de stand uiteindelijk 3 keer veranderde in 15 minuten zuivere speeltijd. Eind vierde kwart stond Utrecht met 17-18 voor. Met nog anderhalve minuut te gaan scoorde Leiden met een run door het midden van 2 yards de winnende punten. Utrecht kreeg nog wel de bal maar wist de achterstand niet meer om te buigen. De wedstrijd eindigde in 24-18.