Welten ziet hockeysters 'moeizaam winnen' van Chili

Lidewij Welten (hier nog met Den Bosch tegen Kampong)
Lidewij Welten (hier nog met Den Bosch tegen Kampong) © Orange Pictures
Utrecht/Bilthoven - De Nederlandse hockeysters boekten een moeizame zege op Chili. Dat vond Lidewij Welten, volgend seizoen speelster van het Utrechtse Kampong, die de openingstreffer voor haar rekening nam. Oranje won 3-1 en gaat als groepswinnaar de kwartfinales van het WK in. "We kunnen tevreden zijn met de winst, want met 9 punten uit drie wedstrijden halen we volle bak en beter had niet gekund, maar we zullen in de kwartfinales wel beter moeten spelen", zei de routinier op Ziggo Sport.
"De handelingssnelheid moet omhoog in het team", zei Welten. "Chili verdedigde goed, maar als team zijn we wel rustig gebleven. We hielden wel het vertrouwen dat er na de 1-1 meer goals van ons zouden komen. We hadden ook steeds veldoverwicht", zei Welten, die de fraaie treffer van Eva de Goede uit Zeist het hoogtepunt van de wedstrijd noemde.
Yibbi Jansen van het Bilthovense SCHC, de maker van de tweede goal, viel Welten bij. "Chili maakte het ons moeilijk. Voor een debutant op een WK speelden ze met opvallend veel lef en daar hadden we best moeite mee", zei Jansen. "Toen ze scoorden, kwam er heel veel emotie los bij Chili. Dat was wel een moment dat we tegen elkaar zeiden; dit gaat niet makkelijk worden, laten we scherp blijven."