Van der Horst naar Hercules als nieuwe assistent

Hercules - ADO'20
Hercules - ADO'20 © Orange Pictures
Utrecht - Na het plotselinge vertrek van frank Bruijnis zat Hercules ineens zonder assistent trainer. De 38 jarige Ilji van der Horst zal het komend seizoen René van der Kooij gaan assisteren in de zondag 3e divisie.
Van der Horst die veel jeugdteams getraind heeft was de afgelopen 2 jaar actief in de 3e en 4e klas. De bevlogen Utrechter heeft een hoge pet op van Hercules: ”Er is een plan, spelers worden klaar gestoomd uit de eigen opleiding, Hercules laat zien dat je met een bepaalde visie veel kan bereiken. Ik weet zeker dat ik voor spelers en René van waarde kan zijn, ik neem daarin ook mijn eigen voetbal verleden mee, ik kijk er erg naar uit”, aldus van der Horst.

Van der Kooij langer technisch manager

Hercules gaat na de recente successen door met technisch manager Rene van der Kooij. De Utrechters liepen op het nippertje het kampioenschap en promotie mis. De club heeft Van der Kooi weten te strikken om nog eens 3 jaar de rol van technisch manager te vervullen.
”Rene kwam hier 11 jaar geleden binnen als HJO, hij heeft hier enorm zijn stempel gedrukt op zowel onze jeugdopleiding als ons 1e elftal. We willen deze lijn nu doortrekken. We willen vol inzetten op een nog betere doorstroming vanuit de O17, O18 en O21. Daarbij is zaterdag 1 in scope gekomen als nieuwe landingsplaats voor talenten uit onze jeugdopleiding. Als hoofdtrainer lijkt het ons logisch dat hij wellicht nog een stapje hoger gaat maken, echter als Technisch manager wilden we heel graag verder met Rene en zijn we erg blij dat we nog 3 jaar met elkaar mogen gaan samenwerken”, aldus bestuurslid Sydney Volten.
Donderdag 14 juli start Hercules met het seizoen.