Utrechtse basketbalvereniging Cangeroes stopt met damesteam in eredivisie

© Fotostudio RedGreenBlue
Utrecht - De dames van BC Utrecht Cangeroes zullen in het komende seizoen niet spelen in de eredivisie. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt.
Voorzitter Bernd Visser laat weten dat de Utrechtse basketbalclub drie jaar geleden was gestart met de ambitie om op hoog niveau basketbal aan te bieden voor dames. "Al die jaren hebben we hier gestaag aan gebouwd en mooie resultaten neergezet. Al bleven sportief gezien resultaten nog achter." Daarnaast was het voor de club ook lastig om een hoofdsponsor te vinden.
Verder was het voor de club moeilijk om dames te vinden die op hoog niveau basketbal wilden spelen. Daar bovenop kwam dat het 5x5 basketbal volgens Visser geen prioriteit krijgt vanuit de Nederlandse Basketball Bond, in tegenstelling tot 3x3 basketbal. "We vinden het heel jammer dat we de traditie van dames eredivisiebasketbal in en om Utrecht komend seizoen niet kunnen continueren."
Cangeroos gaat zich de komende jaren volledig concentreren op de jeugd en hun talentonwikkeling, maar sluit niet uit in de toekomst alsnog een damesteam uit te laten komen in de eredivisie.