Kampong haalt met Frank Bruijnis nieuwe trainer binnen

© RTV Utrecht
Utrecht - Frank Bruijnis wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de voetballers van SV Kampong. Hij is de opvolger van Mark Verkuijl, die het de afgelopen zes jaar voor het zeggen had bij de club uit Utrecht. Kampong werd afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse, waardoor de club volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis in de hoofdklasse uitkomt.
Bruijnis (31) komt over van USV Hercules, waar hij sinds het einde van vorig seizoen assistent-trainer was. Daarvoor was hij als hoofdtrainer actief bij SO Soest. Bij Hercules had hij afgesproken te mogen vertrekken als de kans zich zou voordoen om hoofdtrainer te worden bij een club uit de eerste klasse of hoger. Met Kampong meldde zich dus nu zo'n club.
Voorzitter Kyra Stefels laat weten blij te zijn met de komst van Bruijnis. "Hij sluit goed aan bij de ambities van de spelers en heeft persoonlijke groei en ontwikkeling hoog in het vaandel staan." De coach zelf laat een soortgelijk geluid horen. "De mensen op de club en ik passen qua persoonlijkheid goed bij elkaar", aldus de nieuwe trainer.