FC Utrecht huurt Redan van Hertha BSC

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht huurt aanvaller Daishawn Redan komend seizoen van Hertha BSC. De club bedong ook een optie tot koop op de 21-jarige Redan, die tot de zomer van 2024 vastligt in Berlijn. De international van Jong Oranje speelde eerder op huurbasis voor FC Groningen en PEC Zwolle.
Redan komt uit de jeugdopleiding van Ajax. Chelsea haalde hem in 2017 naar Engeland, maar twee jaar later verhuisde de aanvaller naar Hertha BSC. Vooralsnog speelde Redan acht wedstrijden in de Bundesliga, zonder te scoren. De Duitse club verhuurde hem begin 2020 voor een half jaar aan Groningen, afgelopen seizoen speelde Redan op huurbasis voor PEC Zwolle. De Amsterdammer maakte zes doelpunten in de eredivisie, maar degradeerde wel met PEC.
"Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van de club die deze zomer zeer actief is op de transfermarkt. Redan sluit vrijdag aan bij de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Henk Fraser.