Utrechtse hockeyinternationals helpen Oranje aan zege op Spanje in Pro League

Thierry Brinkman op archiefbeeld
Thierry Brinkman op archiefbeeld © Orange Pictures
Utrecht - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League gewonnen van Spanje. Oranje deed dat met 4-3, waarbij belangrijke rollen waren weggelegd voor Terrance Pieters en Jonas de Geus van Kampong en Thierry Brinkman uit Bilthoven. Allen scoorden één keer.
Oranje was al zeker van de winst in het toernooi. Bondscoach Jeroen Delmee zei vooraf daarom het duel met Spanje mede te willen gebruiken om tactisch bepaalde dingen uit te proberen.
Al in de openingsfase nam Nederland afstand door een treffer van Thierry Brinkman. Door Jelle Galema werd het niet veel later 2-0. Nog in het eerste kwart deden de Spanjaarden door Alvaro Iglesias iets terug. Vervolgens zorgde Ignacio Rodriguez voor de gelijkmaker. Dankzij Terrance Pieters ging Nederland echter toch nog met een voorsprong de rust in.
Door Jonas de Geus liep Oranje verder uit. Jordi Bonastre maakte het vervolgens weer spannend. Zondag spelen Nederland en Spanje nogmaals tegen elkaar.

In de Nederlandse selectie van bondscoach Jeroen Delmée zitten met Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Terrance Pieters en Derck de Vilder vijf Kampong-spelers. Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman, die voor Bloemendaal speelt, zit bij de selectie.