Utrechter Sjors de Waard grijpt naast zege in Ronde van Utrecht

© Orange Pictures
Utrecht - Frits van Gemeren heeft de Ronde van Utrecht op zijn naam geschreven. De wielrenner uit Hazerswoude was op de Nedereindse Berg net even sneller dan Utrechter Sjors de Waard en Max Haaksman van WV Eemland. De mannen reden 70 kilometer.
Bij de vrouwen ging de zege naar Heleen Kibbelaar. De Amsterdamse ontsnapte kort voor de finish en werd niet meer ingehaald. Lora Bonthuis hield de Utrechtse eer hoog met een derde plek.
Heleen Kibbelaar
Heleen Kibbelaar © RTV Utrecht
Het duurde lang voor de koers van vijftig kilometer rond de Nedereindse Berg op gang kwam. De eerste serieuze ontsnapping was van Bianca van den Hoek en Ilse Miltenburg vier ronden voor het eind, maar ze werden na een ronde opgeslokt door het peloton.
Kibbelaar was zoals gezegd de winnares, Van den Hoek eindigde als tweede en Bonthuis als derde. Hiermee was ze de beste Utrechtse en dat leverde de kampioenstrui op. Isa Pieterse, Madelief Kok en Melanie van Putten waren de andere drie deelnemers uit Utrecht in de koers met in totaal negentien wielrensters.

Geen handen in lucht bij winnares

Kibbelaar voelde dat ze de benen had om eerder te ontsnappen dan vlak voor de eindstreep. "Ik had een paar keer tegen de meiden boven gezegd zullen we. Toen kreeg ik het niet los en waren het teveel ronden om alleen te gaan. De Nedereindse berg is te zwaar om te vroeg weg te gaan, mede door de wind."
Bij de finish gingen de handen van winnares Kibbelaar niet de lucht in. "Ik was bang voor waarom volgt niemand en dacht oh shit misschien is het nog een rondje. Dat was de verwarring."
Verslaggever Robert Claus in gesprek met wielrenster Heleen Kibbelaar

Open Kampioenschap van Utrecht

Voorafgaand aan de dameswedstrijd vond het Open Kampioenschap van Utrecht plaats. De Amerikaan Yahel Houston, woonachtig in Leiden, sprintte naar de winst, Pepijn Janssen was de nummer twee en Juul van de Kruijs maakte het podium compleet. De koers over veertig kilometer bestond uit zes deelnemers.
Verslaggever Robert Claus in gesprek met wielrenner Pepijn Janssen