Voorwaarts degradeert uit derde klasse

Voorwaarts - Fortuna Wormerveer
Voorwaarts - Fortuna Wormerveer © RTV Utrecht
Utrecht - Het is Voorwaarts niet gelukt om zich te handhaven in de derde klasse. De Utrechters verloren zaterdag in de finale van de nacompetitie met 0-6 van Fortuna Wormerveer waardoor ze volgend seizoen in de vierde klasse spelen.
Verslaggever Menno Schilder over de degradatie van Voorwaarts
Voorwaarts had het in de eerste helft al niet op orde tegen Fortuna Wormerveer. Via Yannick Klopper, Kenyon Westenburg en Ivan Tempe was Fortuna op 0-3 voorsprong gekomen tegen de club uit Utrecht.
Nar rust probeerde Voorwaarts de achterstand te verkleinen maar het tegenovergestelde gebeurde. Gianluca Locatelli zorgde namens Fortuna Wormerveer in de 62e minuut voor de 0-4. Niet veel later werd het nog erger omdat Bram van de Vliet de 0-5 maakte. Kenjiro van de Laan zorgde vlak voor tijd voor de 0-6 eindstand. Een doelpunt met een bijzonder tintje. Omdat de vader van de scorende aanvoerder afgelopen nacht overleed.

Voor Odijk zit de nacompetitie er ook op. Die ploeg verloor met 1-8 van SDOB en speelt daardoor volgend jaar opnieuw in de vierde klasse.

Voorwaarts had weinig geloof

Voorwaarts-speler Giel Linthorst: 'Op het veld al de berusting dat zij beter waren'
"We hebben kansloos verloren. Zo eerlijk moet je zien", aldus speler Giel Linthorst na afloop. "Zij waren gewoon beter en fitter. Op een gegeven moment sta je met 3-0 achter en dan probeer je er nog het beste van te maken. Het zat er vandaag niet in."
Ook trainer Ron Datselaar zag het al snel mis gaan. "Ik heb bij hen geen enkele zwakke speler gezien. Ik vond het vanaf minuut 1 al een verloren zaak. Eigenlijk is 0-6 nog coulant", aldus de oefenmeester. "Als die ploeg bij elkaar blijft dan halen ze zo de eerste klasse."
"Voorwaarts is een gezelligheidsvereniging, dan maar weer een jaartje in de vierde klasse", sprak Datselaar. "Maar eerste lekker de zomerstop in."
Voorwaarts-trainer Ron Daatselaar: 'Ik geloofde er vanaf minuut 1 al niet meer in'