FC Utrecht ontvangt al snel Ajax, vijf keer thuis op zondag

Utrecht - De KNVB heeft het concept competitieprogramma van de eredivisie voor komend seizoen gepresenteerd. Voor FC Utrecht zijn er in de eerste seizoenshelft vijf thuisduels op zondag gepland.
In totaal komt FC Utrecht tot de winterstop twee keer in actie op vrijdag, vier keer op zaterdag en zeven keer op zondag. Van drie speelrondes in de eerste seizoenshelft is de speeldag nog niet vastgesteld.
De eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht voor het komende seizoen is op zaterdag 13 augustus om 20.00 uur tegen SC Cambuur. Het volgende thuisduel is niet de minste. Op zondag 28 augustus ontvangt FC Utrecht om 12.15 uur regerend landskampioen Ajax. Dinsdag was al bekend gemaakt dat FC Utrecht het nieuwe seizoen begint met een uitduel tegen RKC Waalwijk.

Lange winterstop

Het eredivisieseizoen 2022/23 wordt in het najaar onderbroken vanwege het WK in Qatar. De competitie ligt daarom stil van 13 november tot 6 januari. Van de meeste duels in de tweede seizoenshelft moet nog de speeldag worden vastgesteld. Het is wel bekend dat FC Utrecht de competitie op 28 mei afsluit met een thuisduel tegen FC Emmen.
De play-offs om Europees voetbal worden in juni afgewerkt. De halve finales worden gespeeld op 1 juni en 4 juni, de finale op 8 juni en 11 juni.