UVV wil promoveren naar hoofdklasse, maar verliest laatste reguliere duel: 'Hoofdklasse waardig'

Archieffoto van UVV
Archieffoto van UVV © Jan Kruijdenberg
Utrecht - De honkballers van UVV gaan bij de nationale bond een verzoek doen om te promoveren naar de hoofdklasse. De prestaties in de eerste klasse zijn daarbij het visitekaartje. In de laatste reguliere wedstijd lieten de Utrechters zich niet van hun beste kant zien. Bij het tweede van HCAW werd met 1-2 verloren.
[audio:]
De hoofdklasse bestaat momenteel uit negen teams, waaronder Quick uit Amersfoort. Promoveren en degraderen is niet mogelijk. Vanwege het oneven aantal van negen teams wil UVV een poging wagen om zich in te schrijven als tiende team voor het komende seizoen.

Afgekeurd veld

UVV-coach Frank Koenen zegt dat er eerst eisen bekend moeten worden gemaakt voor een mogelijke promotie van zijn ploeg. "Dat zou een aantal maanden geleden gebeuren, maar het is nog niet bekend. Het gaat om onder meer accommodatie, geld, coaching en spelers. Ik heb gehoord dat ons veld is afgekeurd voor de hoofdklasse. Ik denk dan knap als je naar velden van sommige teams kijkt die wel in de hoofdklasse spelen."
UVV-coach Frank Koenen in gesprek met verslaggever Rijk van den Bunt
UVV-speler Marlin Malcolm vindt dat zijn team in de hoofdklasse hoort. "We hebben een goede organisatie en we zijn centraal gelegen. We hebben goede pitchers voor de hoofdklasse. Als we naar de hoofdklasse gaan, dan komen er denk ik meer spelers."
Verslaggever Rijk van den Bunt sprak ook met UVV-speler Marlin Malcolm

Wedstrijd tegen HCAW 2

De wedstrijd tegen HCAW 2 was een duel om des keizers baard voor UVV. Het stond al vast dat de ploeg uit Utrecht tweede werd in de eerste klasse. Voor de ploeg uit Utrecht wacht nu de nacompetitie.