Promotiedroom valt in duigen voor Hercules: 'Zuur, maar vooral trots'

Utrecht - De promotiedroom van de voetballers van Hercules is in in duigen gevallen. De Utrechters konden de 5-2 nederlaag van donderdag tegen DVS'33 niet meer omdraaien. Op Sportpark Voordorp werd het in de return 1-1. Dat betekent dat Hercules ook volgend seizoen in de derde divisie speelt.
Een korte samenvatting van Hercules-DVS'33, door Arnold Schenk

Veel kansen, geen goals

Hercules kreeg al voor de aftrap twee tegenslagen te verwerken, want Dirk Homoet en Steff van Rooijen konden na de warming up toch niet starten. In de openingsfase hoopten de Utrechters veel druk te zetten, maar het was vooral DVS'33 dat de aanval zocht.
Lars Vermeulen raakte nog wel de lat namens Hercules, maar aan de andere kant was ook keeper Pepijn Vonk nodig om zijn doel schoon te houden. Het regende namelijk kansen aan beide kanten, alleen was Hercules erg slordig als het dichtbij het DVS-doel kwam.

DVS'33 haalt alle spanning uit de wedstrijd

Na rust kreeg Tim Pieters een grote kans, maar hij miste. Toch was er nog een half uur te spelen om drie goals te maken en er een verlenging uit te slepen. Die hoop was echter snel weg toen DVS'33, na een uur spelen, een penalty kreeg. Adriaan Kruisheer faalde niet en zette de Ermeloërs op een 0-1 voorsprong.
De snelle gelijkmaker (1-1) van invaller Luciandro Andeloe, die van dichtbij binnen tikte, zorgde nog een opleving bij Hercules. Hij scoorde ook nog de 2-1, maar daar stak de grensrechter letterlijk een stokje voor wegens buitenspel. Tim Pieters kreeg vanwege protest een gele kaart en niet veel later ontving hij nog een gele kaart voor een overtreding. De spits mocht daardoor gaan douchen.
Ik heb tegen de ploeg gezegd dat we Hercules op de kaart gezet met goed voetbal. Dus ik ben trots. Dat begint nu in te dalen.
Hercules-trainer René van der Kooij

Nog een jaar derde divisie

Met tien man kon Hercules, dat vorige week in de slotminuut het kampioenschap verspeelde, niets meer uitrichten, waardoor de promotiedroom van de ploeg van trainer René van der Kooij uiteen spatte. Ook in het seizoen 2022/2023 speelt Hercules in de derde divisie. DVS'33 gaat wel door en speelt in de halve finale tegen Kozakken Boys, dat Sportlust'46 uit Woerden uitschakelde.

Hercules - DVS'33 (Nacompetitie tweede/derde divisie)

60' Adriaan Kruisheer, pen. (0-1)
63' Luciandro Andeloe (1-1)

Bijz.
76' Rode kaart Tim Pieters (Hercules, twee keer geel)

Lars Vermeulen vond dat Hercules nog wel goed begon aan de return. "We hebben best wel wat mogelijkheden gehad, maar ze vliegen er niet in. Zij waren dodelijk in de eerste wedstrijd. Als wij dat nu waren geweest, dan was er wat mogelijk geweest. We hadden hoop, maar dat is er helaas niet van gekomen", vertelt hij.
Lars Vermeulen: "De verloren titel zal mentaal hebben meegespeeld"
Het verloren kampioenschap tegen ADO'20 breekt Hercules nu op. "Heel zuur hoe dat is afgelopen, dat zal mentaal hebben meegespeeld. We hebben er het beste van gemaakt. Achteraf hebben we een heel goed seizoen gedraaid. We kunnen tevreden zijn over hoe het is gelopen, maar wel zuur", aldus Vermeulen. "We moeten weer door, maar nu hebben we vakantie. Dat is ook wel lekker, maar het blijft zuur."
Trainer René van der Kooij zag dat een stunt uitbleef. "Nu overheerst wel trots. De vierde wedstrijd in acht dagen, en niet zomaar wedstrijden... We zijn in een emotionele achtbaan terecht gekomen. Ik merk het zelf. Ik ben onwijs leeg, moe en klaar. En dan ben ik zo trots wat de jongens nog doen", zegt hij.
Hercules-trainer René van der Kooij: "Ik ben onwijs leeg, moe en klaar. En trots."
"Als je tegen een ploeg als DVS'33 zoveel nog kan opbrengen, na zoveel tegenslag... Ik heb tegen de ploeg gezegd dat we Hercules op de kaart gezet met goed voetbal. Dus ik ben trots en dat begint in te dalen", aldus Van der Kooij. "Donderdag zat het verloren kampioenschap nog in ons hoofd. Dat gaat ons nog lang achtervolgen. Maar dat we dan dít laten zien... Het is klaar en we kunnen op vakantie."