DHSC stelt Divarci aan als eerste technisch directeur: 'Volgende stap zetten'

Tarik Divarci (links)  en hoofdtrainer Ricky Testa la Muta
Tarik Divarci (links) en hoofdtrainer Ricky Testa la Muta © Orange Pictures
Utrecht - DHSC heeft Tarik Divarci aangesteld als technisch directeur. De voormalig (prof)voetballer moet bij de Utrechtse hoofdklasser een nieuw voetbalhoofdstuk inluiden, zo is te lezen in een persbericht.
Divarci was al betrokken bij DHSC als lid van de technische staf. "De club heeft enorm veel potentie om de aankomende jaren door te ontwikkelen. Ik zie mijn rol vooral als kader stellend en faciliterend om ervoor te zorgen dat de trainers van de jongste jeugd tot en met het eerste goed geëquipeerd zijn om de club op een eenduidige manier te laten voetballen volgens een vaste huisstijl en trainingsmethode", aldus Divarci.
De Utrechter, die in de jeugd speelde bij USV Elinkwijk, zegt dat kwaliteit bij hem voorop staat. "Ook zal ik mijn brede netwerk inzetten om te kijken op welke wijze wij onze samenwerking met FC Utrecht en andere BVOs nog verder kunnen versterken. Ondiep en omliggende voetbalwijken is van oorsprong een kraamkamer van voetbaltalent, die wij graag en volgende stap willen bieden."

Sneijder legt uit

Volgens recordinternational Wesley Sneijder, erevoorzitter van DHSC, is het aanstellen van een technisch directeur nodig om de sportieve ambitie van de club naar een volgend niveau te brengen. Divarci is de eerste technisch directeur in de geschiedenis van DHSC. "Zijn opdracht is om de gehele voetballijn binnen D.H.S.C. naar een hoger niveau te tillen zodat de talenten vanuit Ondiep en omstreken uiteindelijk de stap kunnen zetten naar het eerste elftal onder leiding van Ricky Testa La Muta en misschien zelfs wel naar een BVO."
"Uit eigen ervaring weet ik dat er enorm veel voetbaltalent in Utrecht schuilgaat. Wij willen nu dit talent tot wasdom brengen en onder leiding van Tarik heb ik ook alle vertrouwen dat wij aan deze ambitie kunnen voldoen", aldus Sneijder.