Kampong pakt titel met zege en zorgt voor unieke promotie: 'Tranen in ogen'

Utrecht - De voetballers van Kampong hebben zich gekroond tot kampioen van de eerste klasse A. De Utrechters wonnen op bezoek bij Hillegom met 1-2 dankzij een goal in de slotminuten. Hierdoor promoveert Kampong voor het eerst in de historie naar de hoofdklasse.
Verslaggever Mark Kloostra vat Hillegom - Kampong samen
Kampong kreeg vroeg een grote kans op de openingstreffer. De vrijstaande Merijn Muskens schoot net naast. Daarna was het lang wachten op grote kansen op een vol sportpark Zanderij.
Hillegom kwam na een klein half uur op voorsprong. Wesley van Vuren rondde een lage voorzet af, waarbij doelman Job Peeters kansloos was. Na de tegentreffer begon Kampong beter te voetballen en kreeg het grote kansen. Toch gingen de Utrechters met een 1-0 achterstand de rust in.

Noothoven van Goor matchwinner

In de 51ste minuut tekende Siemen Eijkemans voor de gelijkmaker namens het gespannen spelende Kampong. De aanvaller schoot een voorzet binnen. Twintig minuten voor tijd kreeg Eijkemans een uitgelezen kans op de 2-1 en zijn tweede van de middag, maar hij miste een penalty.
In de extra tijd bezorgde Johannes Noothoven van Goor de ploeg uit Utrecht alsnog de titel met een rake kopbal. Nummer twee AGB, dat voor aanvang van de laatste speelronde twee punten minder had dan Kampong, won overigens ook met 2-1 door een late goal.

Tranen

Kampong-speler Muskens werd na afloop volop geknuffeld. Tussendoor stond hij voor de microfoon van RTV Utrecht. "Zo winnen is niet normaal. Dit is veel mooier dan met 5-0, 6-0 winnen. Dit is gewoon geweldig", zegt Muskens met tranen in de ogen.
Voorafgaand aan de winnende in de blessuretijd was Muskens gewisseld. "Als je gewisseld wordt baal je als een stekker. Als je hem dan toch nog maakt, is het vergeven", vertelt Muskens, die van de bank vloog en als eerste bij matchwinner Noothoven van Goor was.
Kampong-speler Merijn Muskens voor de microfoon van verslaggever Mark Kloostra
Noothoven van Goor blikt terug op zijn winnende goal. "Er was een voorzet. Ik zette mijn kop ertegenaan en toen ging die in het net. Daarna ging het licht uit. Chaos. Iedereen kwam het veld oprennen. Shirt uit. Geweldig."
Matchwinner Johannes Noothoven van Goor van Kampong in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
Kampong-trainer Mark Verkuijl vindt de titel verdiend gezien het verloop van de wedstrijd. "We moesten zo diep gaan. Het was geen walk-over. Alles zat erin. AGB heeft het ons heel moeilijk gemaakt. Ze zaten al wekenlang achter ons aan. Dat heeft ons gemotiveerd. Ik ben dankbaar dat ik deze jongens train."
Kampong-trainer Mark Verkuijl: 'Verdiende titel'

Hillegom - Kampong: 1-2

27' Wesley van Vuren (1-0)
51' Siemen Eijkemans (1-1)
90+1' Johannes Noothoven van Goor (1-2)

Bijzonder: Kampong miste een penalty