Hercules grijpt naast kampioenschap met enerverend gelijkspel: 'Je denkt dat je hem hebt'

Hercules - ADO'20
Hercules - ADO'20 © Orange Pictures
Utrecht - Hercules heeft naast de titel van de derde divisie B gegrepen. De Utrechters moesten van ADO'20 winnen maar speelden, nadat ze tot drie keer toe op voorsprong kwamen, met 3-3 gelijk.
Verslaggever Arnold Schenk over het dure gelijkspel van Hercules

Spannende wedstrijd

Hercules, onder toeziend oog van ruim 1500 toeschouwers, begon direct goed op Sportpark Voordorp. Omar El Ghazouani schoot de bal in het doel van ADO'20: 1-0. Maar ADO'20 kwam vrij snel weer naast de Utrechters. Ruben Doesburg werkte de bal met een lob over Hercules-doelman Pepijn Vonk heen waardoor het 1-1 werd.
Met de wetenschap dat titelconcurrenten OFC en Gemert op voorsprong stonden moest Hercules zelf zien te winnen. De Utrechters zochten naar de treffer, die uiteindelijk in de 69e minuut werd gevonden. Tim Pieters werkte de 2-1 binnen. Uiteindelijk verloor Gemert met 2-1 van Hollandia, OFC versloeg Quick met 3-0.

Doelpuntrijk slot

Met nog vijf minuten te gaan wist ADO'20 zich opnieuw naast Hercules te brengen. Maurizio Brenna maakte de 2-2 namens de bezoekers. VIer minuten later leek ADO'20 de 2-3 te maken, maar de bal had de doellijn niet gepasseerd. In de daaropvolgende counter kwam de bal via Tim Pieters bij Tyrone Fonville die de 3-2 wist binnen te tikken.
De aanhang van Hercules bestormde na die treffer het veld en het kampioenschap leek binnen. Een minuut later werd het echter alweer gelijk. Na een vrij eenvoudig weggegeven vrije trap schoot Daan Boerlage de 3-3 binnen. Daarmee was de eindstand bepaald.
Luister hier hoe Hercules kampioen leek te worden, maar de titel alsnog uit handen gaf

OFC kampioen, Hercules tweede

Doordat OFC met 3-0 wist te winnen van Quick is de ploeg uit Oostzaan kampioen en promoveert het naar de tweede divisie. Hercules is uiteindelijk als tweede geëindigd in de derde divisie B. De Utrechters kunnen via de nacompetitie alsnog promotie naar de tweede divisie afdwingen. Hercules neemt het op tegen DVS'33.

Hercules – ADO'20 : 3-3

4' Omar el Ghazouani (1-0)

11' Ruben Doesburg (1-1)

69' Tim Pieters (2-1)

85' Maurizio Brenna (2-2)

89' Tyrone Fonville (3-2)

90' Daan Boerlage (3-3)

Overigens gaat ADO'20 door de gelijkmaker niet de nacompetitie in. Bij een kampioenschap van Hercules was ADO de vervangend periodekampioen van de Utrechters geweest. De gelijkmaker was dus niet alleen duur voor Hercules, maar ook voor ADO zelf.

Hercules zeer teleurgesteld

"Je denkt dat je hem hebt", sprak trainer René van der Kooij van Hercules na afloop. "Ja, 3-3 wat moet je nog zeggen. Ik vond dat we de tweede helft aansprak maakten op meer. Dat zij nog twee goals maakten.. Die kwamen uit de lucht vallen."
Trainer René van der Kooij van Hercules in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
De oefenmeester is met zijn hoofd nog niet bij de nacompetitie die nog gespeeld gaat worden. "We moeten dit nu verwerken. Ik heb tegen de groep gezegd dat ze de trotsheid ergen vandaan moeten halen. Dit is een enorme klap voor iedereen", aldus Van der Kooij. "Toen de 3-3 viel toen brak er wat bij mijn spelers. En dat snap ik want het zijn mensen. Bij mij stonden de tranen ook nabij bij de 3-3."
We hebben nu wel een tik gehad
Niek Hoogveld
Aanvoerder Niek Hoogveld kon het niet bevatten. "We begonnen zo goed", verzucht hij. "We kwamen op het laatst twee keer op voorsprong en hadden het gevoel dat we het niet meer weggaven. We hadden het zo onder controle..."
"We kunnen alleen naar onszelf kijken. Na het eindsignaal denk je echt van hoe kan dit", aldus Hoogveld. Hij en zijn ploeggenoten moeten zes wedstrijden spelen om alsnog promotie te bewerkstelligen. "We moeten nu per ronde gaan kijken. Het worden gekke potjes waar heel veel kan gebeuren. We hebben nu wel een tik gehad. Donderdag staan we er weer met zijn allen."
Aanvoerder Niek Hoogveld in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Hercules - ADO'20
Hercules - ADO'20 © RTV Utrecht