Bizarre goals bezorgen FC Utrecht onder 17 winst in bekerfinale tegen Ajax: 'Jongensdroom'

FC Utrecht onder 17 - Ajax onder 17
FC Utrecht onder 17 - Ajax onder 17 © RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht onder 17 heeft zaterdag op een hele bijzondere manier het bekertoernooi gewonnen. De Utrechters, onder leiding van trainer Ferdi Vierklau, wonnen na verlenging met 3-2 van Ajax.

Razendsnelle openingstreffer

Na twintig seconden stond de 1-0 al op het scorebord. Jesse van de Haar, de zoon van voormalig FC Utrecht-spits Hans van de Haar, omspeelde de doelman van Ajax en bracht FC Utrecht op voorsprong. In de tweede helft kwam Ajax op gelijke hoogte. In de 63e minuut kopte invaller Kayden Wolff de 1-1 tegen de touwen.
Diezelfde Wolff leek zijn ploeg in de 90e minuut de beker te bezorgen. Hij maakte de 1-2. In de allerlaatste minuut wist FC Utrecht alsnog op gelijke hoogte te komen. Nadat een vrije bal voor het doel van Ajax werd geschoten kwam de bal voor de voeten van doelman Yael Samson. De sluitpost van de Utrechters schoot vervolgens de 2-2 binnen waardoor er verlengd ging worden op Sportcomplex Zoudenbalch.

FC Utrecht onder 17 - Ajax onder 17: 3-2

1' Jesse van de Haar (1-0)
63' Kayden Wolff (1-1)
90' Kayden Wolff (1-2)
90+4' Yael Samson (2-2)
118' Jesse van de Haar (3-2)

Opnieuw Van de Haar

In de 118e minuut was het opnieuw Van de Haar die wist te scoren. De spits kopte de bal in het doel van de Amsterdammers waardoor de bekerwinst binnen was.
Ik heb nog nooit zo'n lekker gevoel gehad
Jesse van de Haar

Heerlijk gevoel

Vierklau was trots op zijn winnende ploeg. "Er zat iets in het team. Ze wilde totaal niet opgeven. Dan krijg je dat moment en dat is natuurlijk bizar", doelt Vierklau op de treffer van zijn keeper. ""Het is voor hem een jongensdroom. Vijf minuten voor dat moment pakte hij nog een belangrijke bal. "
Zelf was de doelman ook euforisch. "Het is geweldig en een droom. Dit is mijn eerste keer bij Utrecht dat ik scoor. Ik vroeg aan de trainer of ik mee naar voren mocht. Er was nog een kleine twijfel, maar het pakte goed uit", aldus Samson. "We kwamen met één doel en dat was de beker pakken. Mijn eerste prijs bij Utrecht, op naar meer."
Doelman Yaell Samson blikt terug op zijn bijzondere treffer
"Wat hier vandaag is gebeurd dat heb ik nog nooit meegemaakt", blikte Van de Haar terug. "We hebben met zijn alleen een heel goed seizoen gedraaid. Dit hebben we verdiend."
FC Utrecht-trainer Ferdi Verklau over de bekerwinst
De winnende treffer kwam uiteindelijk op naam van Jesse van de Haar, de topscorer van FC Utrecht onder 17. "Jesse schiet ze achter elkaar binnen. Het is geweldig, echt heerlijk om zo'n prijs te pakken", aldus Vierklau.
De matchwinner zelf noemde het een heerlijk gevoel. "Ik werd helemaal gek. Hier zo de bal thuis binnenkoppen in de laatste minuut...Ik heb nog nooit zo'n lekker gevoel gehad", aldus Van de Haar. "Ik ben heel blij dat ik belangrijk ben geweest voor mijn team."
Matchwinner Jesse van de Haar in gesprek met verslaggever Mark Kloostra