DHSC speelt gelijk en handhaaft zich in hoofdklasse

© RTV Utrecht
Utrecht - DHSC speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. De Utrechters speelden zaterdag in de laatste speelronde met 1-1 gelijk tegen FC s'-Gravenzande waardoor handhaving een feit is.
Verslaggever Arnold Schenk over het belangrijke gelijkspel van DHSC
In de tweede helft kwam 1-0 op curieuze wijze op het scorebord. Frank Broos kopte de bal richting het doel van DHSC. Het spel leek verder te gaan maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog en gaf aan dat de bal de doellijn had gepasseerd.
Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Berry van 't Land voor de bevrijdende gelijkmaker van DHSC. De verdediger werkte de 1-1 in het doel van FC s'-Gravenzande.

FC 's-Gravenzande – DHSC: 1-1

65' Frank Broos (1-0)

85' Berry van 't Land (1-1)

Handhaving

Onderin de hoofdklasse A stond het voorafgaande aan de laatste speelronde heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk speelden DHSC (11e) en Spijkenisse (12e) zich veilig. Nummer dertien Scherpenzeel en nummer veertien DUNO gaan de nacompetitie in. Achilles'29 en Rijsoord waren al gedegradeerd.

Blijdschap bij DHSC

"We gingen vandaag slordig met de mogelijkheden om. Zo slecht speelden we niet. Maar dat kunnen we nu vergeten en op naar volgend seizoen", aldus Van 't Land.
De verdediger werd als noodgreep ingebracht. Na weken blessureleed trainde Van 't Land afgelopen donderdag weer voor het eerst mee. Dat pakte goed uit want hij maakte de gelijkmaker. "De voorzet werd afgeslagen. Ik stond op de penaltystip al te wachten en kon hem binnenschuiven. Echt een heerlijk gevoel."
Berry van 't Land in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
"Het is een mirakel dat we nog een goal hebben gemaakt", blikte trainer Ricky Testa La Muta terug. "Onze spitsen hebben een aantal kansen gehad en die maakten ze niet af. We wisten dat we minimaal gelijk moesten spelen. Berry was onze joker, hij moest ons redden en dat deed hij."
En dus is DHSC ook volgend seizoen te zien in de hoofdklasse. "Het is een zwaar seizoen geweest. We snakten naar het einde. We zijn heel blij, nu zijn we er vanaf en kunnen we op vakantie", besluit Testa la Muta.
Trainer Ricky Testa la Muta in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Hoofdklasse A:

11. DHSC 36 punten 36 - 47 (-11)

12. Spijkenisse 36 punten 38 - 53 (-15)

13. Scherpenzeel 35 punten 58 - 61 (-3)

14. DUNO 35 punten 42 - 49 (-7)