LIVE op de radio: Kampioenswedstrijd Hercules

© Hercules
Utrecht - In de derde divisie B kan Hercules vanmiddag de titel pakken. Bij winst op ADO'20 zijn de Utrechtsers kampioen en promoveren naar de 2e divisie. Hoogland speelt voor de eer tegen Unitas. De ploeg van Rick Hoogendorp maakt zich op voor play-offs om lijfsbehoud in de 3e divisie.
De spanning aan kop is ongekend: maar liefst vier ploegen kunnen nog kampioen worden. Onder Hercules staat OFC, dat evenveel punten heeft maar een veel slechter doelsaldo. Als Hercules niet wint en OFC wel, zijn zij kampioen.
Daaronder staan Gemert en ADO'20, met één punt achterstand op de twee koplopers. Zij kunnen alleen kampioen worden als ze zelf winnen en de beide koplopers punten verspelen. Het doelsaldo van Gemert en ADO'20, +19 om +18, kan in dat geval ook nog een rol spelen.
De drie ploegen die geen kampioen worden, gaan de nacompetitie in.
Hercules won van vier van de laatste vijf duels, maar ook ADO'20 is in vorm. Ook zij haalden 13 punten uit de laatste vijf duels. Eerder dit seizoen in Heemskerk versloeg ADO'20 Hercules met 4-2. Beide ploegen troffen elkaar negen keer in de derde divisie. Vijf keer won Hercules, vier keer ADO'20.
Bij Hercules keert aanvoerder Niek Hoogveld terug van een schorsing, Luciandro Andaloe is geschorst en Bjorn van Gorkom geblesseerd.

Hoogland - Unitas

Hoogland zal tegen Unitas de goeie lijn van de voorbij weken door willen trekken, om met een goed gevoel de play-offs in te gaan. Het ligt daarbij voor de hand dat trainer Rick Hoogendorp spelers bij de eerstvolgende gele kaart geschorst zijn zal sparen.
In de nacompetitie treft Hoogland in de eerste ronde één van de periodekampioenen uit de hoofdklasse A, Hoogeveen, HBS of SJC.
Eerder dit seizoen in Gorinchem won Unitas met 3-1 van Hoogland.

Radio M Utrecht doet vanmiddag in Namen & Rugnummers live verslag van de wedstrijd Hercules - ADO'20. Onze man ter plaatse is Arnold Schenk. Van Hoogland - Unitas krijgt u regelmatig de tussenstanden te horen.

[video:]