Ondanks minder seizoen wil FC Utrecht blijven groeien

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht stelt de doelstelling voor komend seizoen naar beneden bij. Dat zegt technisch directeur Jordi Zuidam vrijdag in Een Berg Sport bij RTV Utrecht. "We willen top 6 spelen en naar de top 5 toe groeien", aldus Zuidam. De afgelopen jaren wilde FC Utrecht nog de gevestigde top drie aanvallen.
"We zijn nu zeven jaar achter elkaar in de top 7 geëindigd, maar ik wil meer", zegt Zuidam, die erkent dat FC Utrecht qua begroting niet bij de beste zeven van Nederland zit. "Maar we hebben bewezen dat we het kunnen met stabiel beleid, geloof en het creatief halen van spelers."
Voor komend seizoen legde FC Utrecht Luuk Brouwers en Nick Viergever al vast. Ook Ramon Hendriks wordt toegevoegd aan selectie, als huurling van Feyenoord. De mogelijke komst van Excelsior-middenvelder Mats Wieffer verwijst Zuidam naar het rijk der fabelen. "Die is te duur voor ons."
Daarnaast houdt FC Utrecht wel rekening met het vertrek van Quinten Timber. "Er is veel interesse en wil hem heel graag voor Utrecht behouden", zegt Zuidam. "Maar we hebben ook het transfergeld nodig."

Rick Kruys naar VVV?

Dan is er ook nog het mogelijke vertrek van Rick Kruys. Hij was afgelopen twee maanden, na het ontslag van René Hake, hoofdtrainer. Met de komst van Henk Fraser wordt hij weer assistent. Kruys zou kandidaat zijn om bij VVV Venlo, waar Willem Janssen technisch directeur wordt, aan de slag te gaan als opvolger van Jos Luhukay.
"Daar ga ik niet op in", is Zuidam resoluut. "Er spelen een aantal dingen en Rick heeft ambities." Ook over de terugkeer van Harald Wapenaar, die Stefan Postma zou moeten opvolgen als keeperstrainer, houdt de technisch directeur zich op de vlakte. "Ook dat kan ik niet zeggen. Ik ben bezig met een nieuwe staf, er komt de volgende weken meer duidelijkheid."