Hercules verspeelt zege op de valreep

De supporters van Hercules waren massaal aanwezig
De supporters van Hercules waren massaal aanwezig © RTV Utrecht
Utrecht - De titelstrijd in de derde divisie blijft ongemeen spannend. Hercules verspeelde uit tegen OSS’20 een 1-0 voorsprong. Door de 1-1 zijn de Utrechters mede-koploper, maar hebben ze de titelkansen niet meer in eigen hand.
Het duel was een herhaling van de wedstrijd van tien dagen geleden. Toen verloor Hercules met 6-1, maar die wedstrijd werd ongeldig verklaard omdat OSS’20 een ongerechtigde speler had opgesteld.
Na een kalme openingsfase was Hercules na 20 minuten dicht bij de 0-1. Na een vrije trap van Homoet raakte clubtopscorer Fonville de paal.
Trainer René van der Kooij vindt ondanks de late tegengoal dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde
Hercules werd in Brabant gesteund door ruim 100 fanatieke supporters, die met gezang en vuurwerk voor veel sfeer zorgden. Op slag van rust konden ze juichen toen Tim Pieters hun club op voorsprong kopte.
Vlak na rust was de thuisclub twee keer dreigend, maar spits Waterink, volgend jaar speler van Hercules, miste. OSS’20 bleef aandringen en kreeg een grote kans, maar Pepijn Vonk had geen moeite met het rollertje van Zonnenberg.
Nathan Bijl van Hercules is teleurgesteld: "Maar we gaven niet veel kansen weg"
Hercules, dat door een schorsing en blessures met een fantasiedefensie aantrad, wankelde. Een kwartier voor tijd werd het nog lastiger toen invaller Luciandro Andaloe binnen vijf minuten twee keer geel kreeg en Hercules met tien man verder moest.
Toch was Hercules dichtbij de 0-2, toen Mitchell Zwart op de paal kopte. In de extra tijd schoot Van der Vorst de verdiende 1-1 achter Vonk.