Derde divisie: Hercules kan grote stap richting titel zetten

Aanvoerder Niek Hoogveld is geschorst
Aanvoerder Niek Hoogveld is geschorst © Geert Lommers
Utrecht - Hercules kan vanavond een grote stap zetten richting de titel in de derde divisie B en promotie naar de tweede divisie. De Utrechters komen in actie in de over te spelen uitwedstrijd tegen OSS'20. Anderhalve week geleden verloor Hercules dat duel met 6-1, maar omdat OSS'20 een ongerechtigde speler had opgesteld, besloot de KNVB dat de wedstrijd moet worden overgespeeld.
Als Hercules vanavond wint, is het met nog één duel te spelen koploper in de derde divisie, met twee punten voorsprong op OFC. In dat geval volstaat komende maandag (2e Pinksterdag) in de thuiswedstrijd tegen ADO'20 een overwinning om de titel te pakken. Bij een gelijkspel of een nederlaag kan Hercules maandag ook kampioen worden, maar is het afhankelijk van andere resultaten.
De ploeg van René van der Kooij is in vorm. De laatste vijf (geldige) wedstrijden leverden de maximale score van 15 punten op, en een doelsaldo van 20 voor en 7 tegen. OSS'20 is ook al vijf duels ongeslagen, maar de nummer vijf van de ranglijst speelde drie van die vijf wedstrijden gelijk.
Als we de wedstrijd van 22 mei buiten beschouwing laten, hebben OSS'20 en Hercules in de derde divisie vier keer tegen elkaar gespeeld. Beide ploegen boekten in die ontmoetingen twee zeges. Eerder dit seizoen werd het in Utrecht 3-1 voor Hercules.
Bij Hercules ontbreken de geblesseerde Bjorn van Gorkom en de geschorste aanvoerder Niek Hoogveld. Lars Vermeulen, die in de thuiswedstrijd tegen de Brabanders één keer scoorde, is een twijfelgeval.