Kampong maakt geen misstap in titelstrijd eerste klasse: 'Trots op weerbaarheid'

Utrecht - De voetballers van Kampong hebben geen misstap gemaakt in de titelstrijd in de eerste klasse A. De Utrechters versloegen in eigen huis Hoofddorp met 3-1. Nummer twee AGB won ook, waardoor Kampong het kampioensfeestje nog moest uitstellen.
Kampong was in het eerste deel beter en kreeg goede mogelijkheden. Toch viel de openingstreffer aan de andere kant van het veld. Job Peeters verrichte een knappe redding, maar de rebound van Jasper-Ewout van Breemen-Schneider was hem te machtig.
In de eerste helft stelden de Utrechters orde op zaken. Johannes Noothoven van Goor kopte hard de gelijkmaker binnen en Ouren Nikkels tekende voor de 2-1 na een mooi uitgespeelde aanval.
Hoofddorp wist er een paar gevaarlijk uit te komen, maar in de 75ste minuut liep Kampong verder uit. Invaller Victor Verpalen had alle tijd om de bal in een hoek te schieten. Meer goals werden niet gemaakt op sportpark Laan van Maarschalkerwaard.

Beslissing titelstrijd

Op maandag 6 juni valt de beslissing in de strijd om de titel in de eerste klasse. Kampong staat eerste met 59 uit 25. AGB heeft twee punten minder uit evenveel wedstrijden. Kampong gaat in de laatste speelronde op bezoek bij nummer negen Hillegom en AGB ontvangt nummer vier Fortuna Wormerveer. Kampong acteerde nog nooit in de hoofdklasse.

Druk

Bij Hoofddorp ontbrak de eindpass zag Kampong-aanvoerder Leon Lenders. Daarvoor complimenteert hij zijn ploeg. "Ze gaven die pass niet doordat wij goed stonden. Dat hebben we met ook met andere tegenstanders."
Ik heb de jongens een compliment gemaakt voor de weerbaarheid
Mark Verkuyl, trainer Kampong
Ook Kampong-trainer Mark Verkuyl had een compliment over voor zijn team. "De laatste wedstrijden naar een titel zijn de moeilijkste en daar zit de meeste druk op. We werden vandaag extra getest met een goal tegen. Ik was blij met de weerbaarheid. Daar heb ik ze een compliment voor gegeven in de rust."
Verkuyl neemt promotie naar de hoofdklasse nog niet in de mond. "Het blijft voetbal. Dat is onvoorspelbaar, maar normaal gezien, als iedereen gewoon z'n ding doet, dan moet het volgende week goed komen."
Kampong - Hoofddorp: 3-1

25' Jasper-Ewout van Breemen-Schneider (0-1)
32' Johannes Noothoven van Goor (1-1)
40' Ouren Nikkels (2-1)
75' Victor Verpalen (3-1)