Utrechtse (16) wint NK boulderen

Van Essen in actie op het NK.
Van Essen in actie op het NK. © NKBV
Utrecht - Sabina van Essen uit Utrecht heeft het NK boulderen gewonnen. Ze maakte haar favorietenstatus waar ondanks haar zeer jonge leeftijd van 16 jaar.
De piepjonge Van Essen klom het allerbeste in de Delftse boulderhal. Die hal zat afgeladen vol met publiek; er kon geen toeschouwer meer bij.

Boulderen is booming

Boulderen is de laatste jaren zeer populair in Nederland. Het is een klimsport waarbij deelnemers korte parcours moeten afleggen op een kunstmatige rots, zonder dat ze gezekerd zijn. Vorig jaar was boulderen voor het eerst onderdeel op de Olympische Spelen.

Heer en meester

Van Essen domineerde de hele wedstrijd. De eerste en tweede boulder (rots) beklom ze in een handomdraai. Bij de derde boulder haalde ze de top niet, maar dat gold voor alle deelnemers. Vervolgens maakte Van Essen het af op de vierde en laatste boulder, die geen geheimen voor haar had.
Amber Schiffeleers uit Sittard werd tweede, de Haagse Lisa Klem derde. Bij de mannen won Don van Laere uit Leidschendam. Het NK boulderen wordt georganiseerd door de Nederlandse Klim- en Bersport Vereniging (NKBV).