DHSC heeft directe handhaving in eigen hand na zege: 'Punt moet genoeg zijn'

Utrecht - DHSC heeft in de hoofdklasse A goede zaken gedaan in de strijd tegen nacompetitie. Door een 1-0 overwinning op Jodan Boys en gunstige uitslagen van de concurrentie, hebben de Utrechters directe handhaving in eigen hand volgende week.
Een korte samenvatting van DHSC - Jodan Boys, door Menno Schilder
Een goede openingsfase van DHSC werd bekroond door een vroege goal vna Emre Bal. De spits scoorde na zeven minuten de 1-0. DHSC verzuimde daarna in de eerste helft die voorsprong uit te breiden, want Jodan Boys deed niet zoveel. Na rust deed de ploeg uit Gouda wat meer terug, maar het bleef bij 1-0.
DHSC-trainer Ricky Testa La Muta
DHSC-trainer Ricky Testa La Muta © Orange Pictures

DHSC doet uitstekende zaken

De spanning was om te snijden onderin de hoofdklasse A, want naast DHSC begonnen ook Spijkenisse, Scherpenzeel en DUNO met 32 punten aan de voorlaatste speelronde. De bovenste twee handhaven zich direct, de onderste twee moeten nacompetitie spelen.
DHSC en Spijkenisse wisten hun duels te winnen en hebben daardoor 35 punten. Scherpenzeel en DUNO verloren en staan, met nog een wedstrijd te gaan, op 32 punten. Saillant is dat juist die twee teams een beter doelsaldo hebben.
DHSC - Jodan Boys (Hoofdklasse A)

7' Emre Bal (1-0)

Maar DHSC heeft zelf ook een goede uitgangspositie. De ploeg van trainer Rick Testa La Muta heeft aan een punt in de laatste wedstrijd genoeg om zich te handhaven.

Opluchting

"Dit is zeker een opluchting, omdat je wint en vanwege de gunstige uitslagen", aldus trainer Rick Testa La Muta, die zijn ploeg een goede eerste helft zag spelen. "We hebben de kansen gehad, drie of vier. Maar het stond maar 1-0 bij rust en dan probeer je dat voort te zetten."
Ricky Testa la Muta: "Je ziet dat de angst in de ploeg sluipt"
"Je ziet dan dat de angst erin sluipt, ook vanwege het feit dat je een tegengoal kan krijgen. Dat heb je de hele tweede helft gezien. We lijden heel veel onnodig balverlies. Dat is niet kwaliteit, maar bang zijn. Dan loop je achter hun aan. Zij spelen vrij, omdat ze voor niets meer spelen. Dan maak je het zelf moeilijk", vindt hij.
De uitgangspositie van DHSC maakt Testa La Muta wel blij. "Een punt moet genoeg zijn. Feit is dat we het in eigen hand hebben. En ik ben blij dat het straks erop zit, want het is een pittig seizoen zo", kijkt hij alvast terug.
Keeperstrainer Burak Dudukcu houdt de nul: "Als ik in de zestien sta, voelt het als vanouds"
Een opvallende naam in de opstelling vna DHSC was die van Burak Dudukcu, de keeperstrainer. Hij moest opdraven vanwege de rode kaart die eerste doelman Nick Turksma donderdag ontving. Dudukcu hield knap de nul.
"Ik weet dat ik nog lekker kan keepen. Fysiek is het wat moeilijker, maar ik kan het nog wel", lacht hij. "Als ik in de zestien sta, dan voelt het als vanouds. Ik heb altijd zenuwen gehad. Als ik dat niet heb, voelt het ook niet goed. Dat heb ik ook wel nodig."
"Ik ben ook nooit gestopt met voetballen en nu hadden ze me nodig. Dan ga je er gewoon staan", aldus Dudukcu. "De jongens achterin hebben het fantastisch gedaan. We hebben het goed gedaan."