Acht DHSC'ers onderuit tegen negen van DUNO: 'Deze doet heel erg pijn'

Utrecht - DHSC heeft een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij degradatieconcurrent DUNO. Acht Utrechters verloren tegen negen van DUNO met 2-1.

In eerste helft al tien tegen tien

Na twintig minuten voetballen werd de score geopend namens de thuisploeg. Arthur Gatsjarian wist de 1-0 binnen te schieten.
Nog voor rust kwamen beide ploegen met tien man te staan. DHSC-er Mounir el Hamdaoui kreeg eerst rood vanwege natrappen, vervolgens was het DUNO-speler Younes Corty die ook rood kreeg. In het opstootje wat volgde na het natrappen van El Hamdoaui had hij iemand geslagen.

Nog meer rood

Na een uur spelen kwam de gelijkmaker op prachtige wijze op het scorebord. Sercan Kurdal schoot van zo'n 25 meter afstand met de binnenkant van zijn voet de bal namens DHSC in het doel van DUNO: 1-1.
In de extra tijd maakte de negen man van DUNO alsnog de winnende tegen DHSC. Vanuit de rebound wist Julian Hensen de eindstand op 2-1 te bepalen. Vervolgens was er nog een counter waarin DHSC-er Roy Turksma aan de noodrem trok en zijn tweede gele kaart kreeg. Zijn broer Nick Turksma had vervolgens commentaar op de arbitrage en hij mocht met rood vertrekken.

Spanning onderin hoofdklasse A

In de hoofdklasse A staat DHSC op de dertiende plek met 32 punten. DUNO is ook op 32 punten gekomen en staat elfde. Nummer dertien Scherpenzeel en nummer veertien Spijkenisse staan ook 32 punten. Die vier ploegen strijden in de resterende twee duels om de nacompetitie te ontlopen.

Harde klap voor DHSC

"We hebben de hele tweede helft gedomineerd", sprak trainer Ricky Testa La Muta na afloop. "Het is een godswonder dat we die wedstrijd nog uithanden geven. Ze kwamen helemaal niet meer bij de goal, ik heb er nooit meer rekening mee gehouden dat ze nog wat zouden creëren."
Soufian Moro noemde het een hele grote teleurstelling. "Dit heb ik in jaren niet meegemaakt. Dit komt heel hard aan", zegt de aanvaller. "We hadden in de tweede helft zeker 80 procent balbezit en acht goede kansen. Ons probleem dit jaar is de kansen afmaken."
Een speler van DUNO schoot de bal van grote afstand tegen de lat waarna Jensen alle tijd heeft om hem vanuit de rebound binnen te werken. "Hij mag hem nog aannemen, we staan te snurken. We zitten zeker in de problemen. Het is een enorme teleurstelling met veel ongeloof", aldus de oefenmeester.
Het is alarmfase 1 bij DHSC als het gaat om de nacompetitieplekken. "We moeten we hebben geen keus. Er is geen weg meer terug", aldus Moro. "We zitten op dit moment in de verkeerde hoek. We zeggen het hele seizoen al dat we goed kunnen voetballen. Maar met goed voetbal kom je ook niet altijd ver."
DUNO – DHSC: 2-1

20' Arthur Gatsjarian (1-0)
60' Sercan Kurdal (1-1)
90+2' Julian Hensen (2-1)

Bijz.
40' Rood voor Mounir El Hamdaoui (DHSC) en Younes Corty (DUNO)
70' Rood voor DUNO-speler Arthur Gatsjarian (twee keer geel)
90' Rood voor DHSC-ers Nick Turksma (direct) en Roy Turksma (twee keer geel)