Hercules wint van Westlandia na bizarre onderbreking: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Utrecht - Hercules heeft de titel van de derde divisie B na de winst op Westlandia nog in eigen hand. De Utrechters waren op Hemelvaartsdag, nadat het duel even stil lag vanwege een bijzondere situatie, met 6-3 te sterk.
Verslaggever Bert Kous over de winst van Hercules waarbij veel gebeurde

Goed begin

Al na vijf minuten voetballen lag de bal in het doel van Westlandia. Tim Pieters zorgde namens Hercules voor de openingstreffer: 1-0.
Hekkensluiter Westlandia was in de eerste helft beter dan titelkandidaat Hercules. De ploeg uit Naaldwijk beloonde zichzelf door in de 30e minuut op 1-1 te komen via Mark van der Zalm. Maar die stand stond slechts vier minuten op het scorebord. Pieters maakte met zijn tweede van de middag waardoor Hercules de onverdiende 2-1 voorsprong bij rust had.
Ook in de tweede helft kwam Hercules goed uit de kleedkamer. In de 53e minuut maakte Rogier Benschop er 3-1 van namens de Utrechters.
Hercules - Westlandia
Hercules - Westlandia © RTV Utrecht

Opvallende goal Westlandia doet duel staken

Vlak na de 3-1 schoot Wesley Bransen de 3-2 vanaf zo'n 30 meter binnen namens Westlandia. Maar dat gebeurde 'per ongeluk' vanuit een zogenoemde scheidsrechtersbal. Westlandia besloot vervolgens om Hercules niet een doelpunt terug te geven. Hierdoor liepen de gemoederen hoog op en besloot de scheidsrechter om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.
Westlandia-speler Desley Bransen over zijn bijzondere goal
"Het was geen bewuste goal. Ik wilde hem terugspelen en door de wind vloog hij erin", zei Bransen na afloop. "Wij staan onderaan en hebben de punten hard nodig. Ik denk dat de keeper hem ook gewoon had kunnen pakken."
Doelman Pepijn Vonk van Hercules over de bijzondere goal
Doelman Pepijn Vonk noemde het een ongelukkige situatie. "Je gaat er niet vanuit dat ze die bal zo terugschieten. Ik stond op de zestien te wachten", aldus de sluitpost. "De scheids heeft hierin een logische rol gespeeld."
Scheidsrechter Sander de Brito Roque over de bijzondere situatie
"Ik heb een hoop dingen gezien maar dit heb ik nooit meegemaakt", zei scheidsrechter Sander de Brito Roque na afloop. "Dat er commotie was is begrijpelijk na de belangen van beide ploegen. Ik heb binnen met beide trainers overlegd en een moreel beroep op ze gedaan. Westlandia was uiteindelijk heel meewerkend daarin."
Na de onderbreking mocht Hercules alsnog scoren van Westlandia. Tyrone Fonville kon vrij naar het doel lopen en de 4-2 op het scorebord schieten. "Het was fijn dat ze dat deden", zei Hercules-trainer René van der Kooij.
Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Neville Ogidi Nwankwo namens Westlandia de 4-3. Vervolgens maakte Nordin Zoufri de 5-3 en even later bepaalde Tim Pieters met zijn derde van de dag de eindstand op 6-3.

Spannende titelstrijd

Hercules staat met nog drie duels te gaan derde in de derde divisie B. De Utrechters hebben drie punten minder dan koploper OFC. Die ploeg heeft nog slechts twee wedstrijden te spelen waardoor Hercules het nog in eigen hand heeft om OFC in te halen. Nummer twee Gemert heeft de kans op de titel in eigen hand. Die ploeg heeft één punt meer dan Hercules en moet ook nog drie duels spelen.
De drie duels voor Hercules zijn tegen Quick, OSS1920 en ADO'20. "Quick uit wordt voor ons cruciaal. Worden wij kampioen? Ja, ja, ja", besluit trainer Van der Kooij.
Doelman Vonk sluit zich bij zijn trainer aan. "Ik denk wel dat wij kampioen worden. Wij halen de punten binnen. Als we blijven doen wat we doen worden we kampioen."
Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Bert Kous over deze bijzondere wedstrijd
Hercules – Westlandia: 6-3

5' Tim Pieters (1-0)
30' Mark van der Zalm (1-1)
34' Tim Pieters (2-1)
53' Rogier Benschop (3-1)
56' Wesley Bransen (3-2)
58' Tyrone Fonville (4-2)
88' Neville Ogidi Nwankwo(4-3)
90' Nordin Zoufri (5-3)
90+2' Tim Pieters (6-3)